Categories Lepota

5 opasnih beauty mitova na koje treba upozoriti

Zaštitni faktor treba koristiti tokom cele godine

Ovo smo svi čuli nebrojeno puta. Međutim, proizvodi poput krema sa zaštitnim faktorom sadrže niz hemijskih sastojaka koji nisu previše dobri za našu kožu. Iz tog je razloga nepotrebno da je njima opterećujemo bez prekida. Kako savetuju stručnjaci, zaštitni faktor se treba koristiti u letnjim mesecima, tokom odlaska na plažu ili planine i nakon određenih intenzivnih kozmetičkih tretmana.

Što više negujućih krema, to bolje

Poznajte li uopšte osobu koja u svom kupatilu ima samo jednu kremu ili jedan tonik? To znači da je marketinška industrija sjajno odradila svoj posao, što nije nužno i znak da nam ništa od tih proizvoda ne treba. Stručnjaci iz područja nege kože kažu da je osobi sa zdravom kožom savršeno dovoljna rutina u tri koraka koja se sastoji od mleka za čišćenje lica, tonika i hidratantne kreme. Ako za time osećate potrebu, jednom nedeljno možete staviti kakvu hranjivu masku, i to je sasvim dovoljno.

Pročitajte i…Trikovi pomoću kojih nećete izgledati umorno i iscrpljeno

Borba protiv bora treba početi što ranije

I ovu mantru slušamo bez prestanka, i ponovno se radi o povećanom željom za zaradom. Zašto bi mlade devojke odlazile na “preventivni” botoks i koristile proizvode koji sadrže hijaluron kad je njihova koža prirodno zategnuta, a hijalurona im ne nedostaje? Kao rezultat biste dobili toliko puta viđen efekt nabubrenosti lica koji verovatno niko ne želi. Uživajte u svojim godinama i nemojte se bojati bora, nisu toliko strašne kako nam ih pokušavaju predstaviti!

Autor: N.M.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA