5 razloga zašto sauna mora biti deo vaše beauty rutine

by | 28 novembra, 2017

Mnogo se govori o zdravstvenim prednostima saune i to s dobrim razlogom, jer nekoliko minuta dnevno je sve što vam je potrebno da izgledate i osećate se bolje.

Sauna oslobađa od stresa

Topao i tih prostor bez spoljnih uticaja omogućiće vam da se opustite. Takođe, istraživanja su pokazala da upotreba saune rezultira opušteniji i dublji san.

Pomaže da se oslobodite toksina

Znojenje je jedan od načina na koji se telo rešava toksina koje smo uneli na različite načine. Sauna čini upravo to, izvlači toksine iz našeg tela i to je najjednostavniji način čišćenja organizm.

Topi masne naslage

Odlazak u saunu odličan je način na koji možemo izgubiti suvišne kilograme, uz minimalan trud. Svega 20-ak minuta u sauni u kojoj je temperatura oko 70 stepeni, telo će izgubiti preko 500 kalorija. Metabolizam se ubrzava kao i kod pojačanog fizičkoga napora i odličan je način ako želimo telo dovesti u red. Zbog toga što ubrzava metabolizam sauna jača i imunitet. Ključni deo imunog sistema su bela krvna zrnca ili limfociti, a sauna povećava njihov broj. Redovni korisnici saune imaju veći  nivo limfocita i samim tim jači imunitet.

Povećava fizičku izdržljivost

Naše telo ima određeni nivo otpornosti na visoke temperature, a redovna upotreba saune dodatno povećava tu sposobnost. Na taj način povećavamo izdržljivost u fizičkim aktivnostima.

Odlična je za kožu i kosu

Kako starimo, naša koža postaje manje elastična, a samo nekoliko odlazaka u saunu će poboljšati rad našeg krvotoka, odnosno poboljšati cirkulacija, raširiti pore i uklonit mrtve ćelije kože. Takođe, na temenu imamo posebne žlezde koje pomažu da naša kosa ne bude previše suva, ali zbog preteranog tretiranja kose žene mogu imati suvu kosu kojoj treba vlažnost kako bi joj se poboljšala elastičnost. Vrijeme provedeno u sauni pojačava rad tih žlezda i pružaju našoj koži potrebnu elastičnost.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

A.G.

 Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.