Categories Lepota

6 svakodnevnih aktivnosti koje možete raditi drugačije i biti srećnije… i lepše!

Sreću zaista čine male stvari. Na ovu tako jednostavnu i emotivno okrepljujuću činjenicu često zaboravljamo, naročito kada rutina, kratki rokovi, previše (neproduktivnog) rada, računa i zakasnele uplate spuste nivo energije. Hroničan umor i nezadovoljstvo kvare raspoloženje i ljudima u okruženju, ali negativno utiču i na vaš izgled – kožu, kosu, nokte, pa i samopouzdanje. Kada sledeći put osetite da loše raspoloženje čini da se osećate još više mrzovoljno unesite ove promene u vašu rutinu:

#1 Umesto običnom umijte se kiselom vodom

Uzburkajte rutinu! Jutarnje umivanje ne mora da bude samo deo osnovne higijene i metode razbuđivanja – učinite ga zanimljivim ritualom ulepšavanja. Kisele vode (odlučite se za onu koju trenutno imate u kući ) sadrže komplekse minerala i vitamina u optimalnoj količini, koji poboljšavaju zdravlje čitavog organizma, pa tako i kože. U plastičnu posudu sipajte kiselu vodu, a ukoliko imate osetljivu kožu dodajte i običnu vodu. Spojenim dlanovima zahvatajte vodu i nanesite direktno na kožu. Instant osveženje, dubinsko čišćenje pora, prijatan osećaj na koži i doza vitamina i minerala za lepšu kožu – obožavaćete ovaj ritual.

#2 Kremu i negujuće serume nanesite i na vrat i dekolte

Jedan od osnovnih preduslova za sprečavanje prevremenog starenja kože i održavanje blistavog tena je nega prilagođena tipu i potrebama kože. Kada sledeći put budete nanosile serum i kremu na kožu lica, ne zaboravite i na kožu vrata i dekoltea. Ove dve nežne regije zahtevaju kvalitetnu negu kako bi koža izgledala lepo i negovano (a vi bez problema mogle da nosite savršene V krojeve).

#3 Osam čaša vode dnevno? Nije problem uz ukusnu vodu sa limunom

Osam čaša vode dnevno pomažu organizmu da održi optimalan nivo hidratacije i pravilne funkcije svih sistema organa. Ukoliko do sada niste razvile ovu naviku, u početku vam može biti monotono da ispijate običnu vodu. Isprobajte sledeći trik: operite jedan limun, isecite ga na kolutove i dva do tri koluta ubacite u čašu sa vodom. Limun će postepeno oslobađati vitamin C, poboljšati ukus vode, a ovakav napitak će vam dati instant energiju.

1 komentar

  1. Naučite sebe da se ponekad nasmejete silom. Smejte se, krenite veštački ali posle nekog vremena ćete se stvarno nasmejati. Nasmejte se prolaznicima, udelite nekome kompliment, uradite nešto lepo za osobu koju ne poznajete….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA