Categories Lepota

6 svakodnevnih aktivnosti koje možete raditi drugačije i biti srećnije… i lepše!

Sreću zaista čine male stvari. Na ovu tako jednostavnu i emotivno okrepljujuću činjenicu često zaboravljamo, naročito kada rutina, kratki rokovi, previše (neproduktivnog) rada, računa i zakasnele uplate spuste nivo energije. Hroničan umor i nezadovoljstvo kvare raspoloženje i ljudima u okruženju, ali negativno utiču i na vaš izgled – kožu, kosu, nokte, pa i samopouzdanje. Kada sledeći put osetite da loše raspoloženje čini da se osećate još više mrzovoljno unesite ove promene u vašu rutinu:

#1 Umesto običnom umijte se kiselom vodom

Uzburkajte rutinu! Jutarnje umivanje ne mora da bude samo deo osnovne higijene i metode razbuđivanja – učinite ga zanimljivim ritualom ulepšavanja. Kisele vode (odlučite se za onu koju trenutno imate u kući ) sadrže komplekse minerala i vitamina u optimalnoj količini, koji poboljšavaju zdravlje čitavog organizma, pa tako i kože. U plastičnu posudu sipajte kiselu vodu, a ukoliko imate osetljivu kožu dodajte i običnu vodu. Spojenim dlanovima zahvatajte vodu i nanesite direktno na kožu. Instant osveženje, dubinsko čišćenje pora, prijatan osećaj na koži i doza vitamina i minerala za lepšu kožu – obožavaćete ovaj ritual.

#2 Kremu i negujuće serume nanesite i na vrat i dekolte

Jedan od osnovnih preduslova za sprečavanje prevremenog starenja kože i održavanje blistavog tena je nega prilagođena tipu i potrebama kože. Kada sledeći put budete nanosile serum i kremu na kožu lica, ne zaboravite i na kožu vrata i dekoltea. Ove dve nežne regije zahtevaju kvalitetnu negu kako bi koža izgledala lepo i negovano (a vi bez problema mogle da nosite savršene V krojeve).

#3 Osam čaša vode dnevno? Nije problem uz ukusnu vodu sa limunom

Osam čaša vode dnevno pomažu organizmu da održi optimalan nivo hidratacije i pravilne funkcije svih sistema organa. Ukoliko do sada niste razvile ovu naviku, u početku vam može biti monotono da ispijate običnu vodu. Isprobajte sledeći trik: operite jedan limun, isecite ga na kolutove i dva do tri koluta ubacite u čašu sa vodom. Limun će postepeno oslobađati vitamin C, poboljšati ukus vode, a ovakav napitak će vam dati instant energiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA