Pitate se zašto ima 15 Gremija? Čaroban glas Ališe Kiz ostaviće vas bez daha

by | 13 oktobra, 2020
Ališa Kiz

Svi se slažu da je Ališa Kiz jedna od najtalentovanijih pevačica srednje generacije. R&B kantautorka, pijanistkinja i glumica do sada je prodala više od 40 miliona albuma i osvojila čak 15 Gremi nagrada. Teško je izabrati njene najbolje pesme jer ih ima na desetine, ali ovih pet se i dalje najviše traže i slušaju.

1. Fallin
Lista najboljih pesama Ališe Kiz ne bi bila kompletna bez pominjanja njenog prvog hita. Singl sa debitantskog albuma iz 2001. godine, zauzeo je prvo mesto na Billboard Hot 1oo listi u avgustu iste godine. Pesma je takođe dobila četiri Gremija (pesma godine, ženski R&B vokalni nastup, najbolja R&B pesma i snimak godine). (Pročitaj: Madonina ćerka ne bavi se pevanjem, ali pažnju javnosti uspešno privlači nekim drugim stvarima)

2. No One
Dominacija ove pesme muzičkim top-listama 2007. godine, prethodila je Gremi nagradama u 2008. Ališa Kiz je dobila priznanje za najbolju R&B pesmu i najbolje ženske R&B vokalne performanse.

– Ovo je pesma koja se sama napisala. Puna je snage, klasična, a ipak vintidž, očajna, ali trijumfalna. Želim da kroz nju ljudi osete moju dušu – izjavila je pevačica.

Ališa Kiz – najveći hitovi

3. Empire State of Mind
Ovaj hit nastao je kao rezultat saradnje sa hip-hop legendom Džej Zijem. Na vrhu muzičkih lista nalazila se u novembru 2009, a nešto kasnije, pesma je osvojila dva Gremija. (Pročitaj: Koja to neverovatna stvar, pored glume, povezuje Elizabet Tejlor, Pamelu Anderson i Melani Grifit?)

4. Girl On Fire
Istoimeni singl sa Ališinog albuma iz 2012. godine pored brojnih nagrada osvojio je simpatije milionskog auditorijuma i postao jedna od njenih najpopularnijih pesama.

5. A Woman’s Worth
Ova pesma je iz 2001, sa Ališinog debitantskog albuma Songs In A Minor i jedna od glavnih poruka koju nosi tiče se osnaživanja žena.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, YouTube

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.