Beauty maraton: Šta je važno da znate (posebno ako ste profesionalac u nail ili beauty industriji!)

Sjajna prilika za edukaciju i usavršavanje, uz mentorstvo nekih od najcenjenijih profesionalaca u ovoj branši! Plus, tu je i humanitarni karakter!

by | 23 juna, 2021
Beauty maraton je fantastična prilika za sve koji vole da prate novitete u beauty industriji. Zatim, za one koji su tek počeli da se razvijaju u estetskoj branši i one koji tek planiraju da se edukuju, te još uvek razmišljaju koji sektor bi za njih bio najbolji. Posetom beauty maratonu mogu da razreše mnoge dileme, da upoznaju najpoznatije edukatore sa Balkana i da se lakše odluče za dalje profesionalno usmeravanje.
Ali, hajde da krenemo iz početka…

Šta je, zapravo, beauty maraton?

Beauty maraton je koncipiran kao online sajam kozmetike. Kako su sajmovi i veća okupljanja trenutno stavljeni na pauzu, organizatori velikog regionalnog takmičenja Nailpro Croatia & Serbia odlučili su da na internetu kreiraju prostor na kojem bi okupili predstavnike nail industrije. Ideja je, zatim, još rasla te sada obuhvata kompletnu beauty industriju.

Šta nudi beauty maraton?

Koncept je takav da svaki edukator priprema video materijal u kojem prezentuje tehniku rada, proizvod ili deli znanje iz svoje oblasti. To, naravno, može mnogo značiti onima koji su na početku razvoja u beauty industriji.
Sav taj video materijal postavlja se na sajt www.nailproserbia.com, u zaključani deo, kojem se može pristupiti uz ulaznicu. Kupovinom ulaznice u vrednosti od 20 €, posetioci Beauty maratona (virtuelnog kozmetičkog sajma) do kraja avgusta dobijaju pristup svim video edukacijama i prezentacijama. Dakle, imate na raspolaganju više do dva meseca da obilazite „sajam“ i da po nekoliko puta pogledate isti video, ukoliko učite određenu tehniku i imate potrebu za tim.

Ko su edukatori?

U pitanju su iskusni nail dizajneri, make up umetnici, lash & brow stručnjaci, kozmetičari i estetičari… i iskusni vlasnici kozmetičkih salona i beauty akademija. Beauty maraton su podržala neka od najvećih imena u nail i beauty industriji, kao što su Oana Flutur (vlasnica najpoznatije nail akademije u Rumuniji, međunarodni nail sudija i edukator), zatim Biljana Ćulibrk (međunarodni nail master edukator i autorka forme Balerina), Martina Kallos (osnivačica Kallos akademije), Draženka Popov i Vinka  Zavišić (osnivačice Nika akademije)… Spisak svih edukatora, kao i njihovo predstavljanje, možete pogledati na sajtu www.nailproserbia.com ili na Instagram profilu @nailpro_croatia_serbia .

Humanitarni karakter beauty maratona

Sav novac od maratona raspoređuje se u humanitarne svrhe i uplaćuje se organizacijama u Srbiji i Hrvatskoj. Novac sa prethodno održanog zimskog maratona uplaćen je za lečenje dece u Srbiji i Hrvatskoj, a ovoga puta deo novca biće preusmeren udruženju Evo ruka.
Udruženje i centar Evo ruka nije samo inkluzivni centar koji deci sa posebnim potrebama pruža uslove za rast i razvoj, nego je taj centar takođe i svojevrsni „hub“ za majke, kojima je takođe potrebna podrška oko ličnog i oko profesionalnog razvoja.

Zašto je važno da se žene udružuju

U ovakvim akcijama, žensko udruživanje igra bitnu ulogu,  jer u svim sferama društva nalazimo žene i majke koje moraju da izlaze na kraj sa nemogućim situacijama. Prvi maraton je, pored humanitarne svrhe, imao i cilj da poveže žene, koje su tokom pandemije pretrpele ogromne gubitke i zastoj u poslovanju. Upravo se na maratonu pokazalo da udruživanjem mogu da se prebrode krize.
– Sada se po sličnom modelu udružujemo u raznim sferama – otkrivaju nam organizatorke – kako bismo se izborile za radno vreme i profesionalno stvaralaštvo koje omogućava da živimo od zarade, a i da imamo prostora za sopstveni i razvoj svoje porodice.
Sanja Vučić kobrin_photo / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.