Categories Lepota

Beauty priprema za leto

Bez obzira na to, što svake godine nestrpljivo iščekujemo početak leta, sama pomisao na vrućinu, neposlušnu kosu i šminku koja se topi po malo frustrira. Međutim, uz nekoliko zaista korisnih beauty trikova, unapred ćete se pripremiti da svakodnevno budete prelepe, da šminka što duže ostane na svom mestu i da bez mnogo stresa uživate u svakom danu ovog leta.

Prava beauty priprema, koja će vam pomoći da uživate u ulepšavanju i tokom letnjih dana podrazumeva sledeće korake…

1. Hidratacija pre svega

Način na koji brinete o vašoj koži, podjednako je važan, ako ne i važniji od načina na koji nanosite make up. Kada je hidratacija kože tokom leta u pitanju, veoma je važno da izaberete kremu, koja u sebi ne sadrži ulje, kako vaš make up ne bi prosijao i skliznuo sa lica nakon samo nekoliko sati. Mnogo bolji izbor za tople, letnje dane su hidratantne kreme na bazi vode, koje koža brzo upija i koje za sobom ne ostavljaju masan filter na licu.

2. Ne zaboravite SPF

Pored hidratacije, veoma je važno da svojoj koži pružite adekvatnu zaštitu od sunca, a to podrazumeva svakodnevno nanošenje kreme koja u sebi sadrži zaštitni faktor i koja je obavezni sloj na vašem licu, pre nanošenja šminke.

3. Pripremite kožu za make up

Primeri nisu teški i ne smetaju vašoj koži, tokom visokih temperatura, a pomoći će da vam make up što duže ostane na licu, zato imajte to na umu, kada vam je važno da vam šminka ostane netaknuta tokom celog dana i nanesite primer, odmah nakon kreme sa zaštitnim faktorom. Sačekajte nekoliko minuta, da koža ubije proizvod i da se pore zaglade, a onda ste konačno spremne za šminkanje.

Pripremite se za leto: 3 proizvoda za lagan i minimalistički make up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA