Categories Lepota

Beauty rečnik: Šta je highlighter, a šta iluminator?

Zaista je teško snaći se u obilju izraza koje beauty svet svakodnevno postavlja pred nas, pa neretko nismo sigurni koji proizvod čemu služi. Zasigurno znate da su highlighter i iluminator zaslužni za sjajan i svež izgled vaše kože, kome svi težimo, ali koja je razlika među ovim proizvodima?

Highlighter i iluminator su proizvodi koji se u make-up svetu koriste, kako bi se postigao efekat svežeg i budnog izgleda, kao i blistavog tela. Iako je reč o proizvodima, koji mogu imati višestruku primenu, njihova osnovna funkcija je u osnovi veoma različita.

Iluminatori su svetlije nijanse od vašeg korektora i služe da posvetle vaše lice. Oni se nanose nakon tečne podloge ili se mogu mešati sa puderom. Ovaj proizvod možete koristiti kako biste vizuelno izdužili ili suzili određene delove lica. S obzirom da iluminator ima blagu pokrivnu moć, sa njim ćete moći da prikrijete sitne nepravilnosti na licu. Uz sve ovo, ovaj make-up proizvod je odličan saveznik u borbi protiv podočnjaka, pa će vas učiniti svežom i nakon najnapornije noći.

Highlighter sa druge streane, nema primenu na celom licu, jer bi to našem make-up look-u dalo neuredan izgled. Hoghlighter se koristi na tačno određenim delovima lica, kao što su jagodice, vrh usne i nosa i uglovi očnog kapka. Njegova funkcija je da posvetli, ali i istakne naše lice i da nam sjajan i svež izgled. Poželjno ga je naneti nakon pudera u kamenu.

Pročitajte i…Novi make-up trend: Prirodne konture lica u svega 3 poteza

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: @amandanevill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA