Beauty savet koji će podići vaše samopouzdanje

by | 2 decembra, 2017

Neujednačen ten, izraženiji podočnjaci, sitni ožiljci, akne i mrlje nekim ženama ne predstavljaju problem. Međutim, postoje i one kojima smetaju do te mere da im počinju uticati na samopouzdanje.

Život sa niskim samopuzdanjem može ograničavati osobu u svakodnevnim aktivnostima, a trenutak u kojem je ključno početi razmišljati o uvođenju nekih promena jeste kad osoba više ne može uživati niti se prepustiti trenutku zbog problema sa kojim se svakodnevno suočava. Samopouzdanje se može izgraditi, tvrde psiholozi, tek nakon što osoba prihvati sebe onakvom kakva jeste, sa spremnošću na menjanje svih svojih nedostataka.

Nesavršena koža lica, za mnoge žene je izvor nedovoljnog samopouzdanja. Bitno je znati i da sa ovim problemom niste sami na svetu jer čak 80% žena primećuje nepravilnosti na koži koje nisu uzrokovane promenama u periodu adolescencije i zbog toga pate.

 

Žene koje su više eksponirane, pred mnogim drugim odraslim osobama imaju veliku potrebu izgledati gotovo savršeno. I to nije grieh. Izgled takođe, među ostalim faktorima, može uticati na samopouzdanje, a samopouzdanje utiče na uspeh. Ne postoji lista najvažnijih kvaliteta koje vode do uspeha, i privatnog i poslovnog, a da ne navodi ono najvažnije – samopouzdanje.

Ženama koje su pod svetlima reflektora – javnim ličnostima, još je i teže ako imaju neki estetski nedostatak. Kamera beleži sve, ali as prekrivenim nedostacima žene stiču sigurnost i slobodu u nastupu.

Da bismo uspeli da prekrijemo ovakve nedostatke neophodno je da izaberemo odgovarajuće proizvode za kamufliranje. Prvi na listi uvek nam je puder. Postoji podatak da je ženama potrebno deset godina kako bi pronašle odgovarajući puder, a mnogo teži zadatak stavljen je pred one koje na licu imaju ‘nedostatak’ koji bi rado uklonile.

Ukoliko imate kožu sa nedostacima kao što su fleke, ožiljci, rošavo lice preporučujemo vam da koristite kombinaciju različitih proizdoda. Prejaki puderi mogu naglasiti bore i zato ih netreba nanositi na celo lice.

Kod rošave kože  i ožiljaka preporučujemo vam da koristite podloge koje „popunjavaju“ te nedostatke. Trebalo bi izbegavati podloge sa šimerom, da ne bi nepravilnosti bile naglašene. Preko ovoga stavite puder koji vama odgovara.

Kod fleka i pigmentacija najbolje je koristiti korektor ili kamuflažni puder, a preko toga naneti puder koji odgovara vašoj koži kako bi ujednačio ten. ukoliko fleke i dalje „probijaju“ kroz puder, možete prstom na ta mesta utapkati još malo korektora. Takođe i u ovim slučajevima možete pre svega staviti podlogu, ovoga pute ona može imati šimera, a to će vašoj koži dati dodatnu svežinu.

Ovi saveti stvarno mogu uticati da se osećate bolje i da imate više samopouzdanja. Ali zapamtite da ste „problem“ sa samopuzdanjem rešilji onda kada prihvatite vaše „nedostatke“, koje veoma često samo vi primećujete. Svaka koža koja je negovana je lepa, tako da pre svih kamuflažnih trikova, radite sve što je dobro za vašu kožu i što joj prija.

Pročitajte i…Beauty preporuka:Tečni puder koji će vaš ten učiniti besprekornim!

Autor: A.G.

Foto: Thinkstock

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.