Beauty saveti: Svakodnevna skin care rutina u 4 koraka

by | 10 jula, 2019

Ako želite da vaša koža izgleda besprekorno i da uz to postignete zdrav sjaj i ujednačen ten, osnovni preduslov za to je da joj pružite adekvatnu negu, tokom svakog dana. Negovano i čisto lice svakako je beauty imperativ, a da biste to postigli, postoje određeni koraci nege lica, koji bi trebalo da budu neizostavni koraci vaše svakodnevne rutine. 

1. Započnite beauty rutinu detaljnim čišćenjem lica

Bakterije, prljavština i uporni ostaci šminke na licu, glavni su uzrok neujednačenog tena, ali i pojave akni, iritacija na koži, kao i sitnih bora. Kako biste lice očistili od nečistoća, svoju dnevnu rutinu započnite umivanjem, a najbolje bi bilo da koristite gel ili penu za umivanje, koji posebno odgovaraju vašem tipu kože.

2. Ne zaboravite tonik za lice

Nakon detaljnog čišćenja, potrebno je umiriti kožu lica, a u te svrhe najbolje je da koristite tonik, koji u sebi ima koktel vitamina, koji će blagotvorno delovati na kožu vašeg lica, podstaći će cirkulaciju, dodatno će je nahraniti, ukloniće tragove umora i daće vam svež i budan izgled. Tonik nemojte ispirati sa lica, već ga lagano tuferom utapkajte u kožu i sačekajte da koža upije ostatke proizvoda.

3. Uključite serum za lice u vašu rutinu

Iako sadrže mnoštvo hranljivih sastojaka koji su koži lica veoma potrebni, serumi su najzapostavljeniji proizvodi u nezi kože lica. Ovaj proizvod je neizostavan deo efikasne i detaljne nege lica, a posebno je važno naneti ga pre hidratantne kreme, kako bi što dublje prodreo u kožu i imao što blagotvorniji učinak na našu prirodnu lepotu. Ukoliko imate više od 30 godina serum je must have korak u vašoj rutini, jer je efikasan u borbi protiv preuranjenog starenja kože, zbog svojih aktivnih sastojaka.

4. Hidrirajte svoju kožu

Koži je neophodna bogata hidratacija, kako bi ona bila zdrava i sjajna, zato je hidratantna krema neizostavan korak u našoj beauty rutini. Ujutru i uveče, nakon nanošenja seruma, bogato hidrirajte kožu lica, vrata i dekoltea, kako bi vam koža bila zdrava, sjajna, ali i zategnuta.

Foto: @lydiaemillen

Vruća tema: Top 3 tretmana za leto koja morate probati by @lepasvakidan

 

Tagovi:

top