Categories Lepota

Beauty trikovi za besprekorno nanet eyeliner

Iako leti preferiramo neutralne make up look-ove, pojedinih navika u šminkanju se nikada ne odričemo. Ako ne svakodnevno, pri kreiranju večernjeg make up look-a nanošenje eyelinera je neizostavan korak, ma koliko nam muke ponekad zadavalo. Eyeliner posebno volimo jer podiže čak i minimalistički make up look, ali upravo zbog toga zahteva potpunu preciznost pri nanošenju istog, koju će vam obezbediti svega nekoliko poteza i beauty trikova, koje morate znati ako želite da postanete majstor u nanošenju eyelinera.

Eyeliner je make up proizvod, koji će dati glamurozan izgled vašem make up look-u i upravo zbog toga je jedan od vodećih beauty klasika, baš kao i crveni ruž. Omiljeni način nanošenja eyelinera, godinama u nazad je popularni cat eye, koji podrazumeva tanku liniju koja prati liniju trepavica, sa nešto podignutijim i dramatičnijim završetkom.

Ma koliko briga da vam nanošenje eyelinera ponekad donosi, uz par jednostavnih koraka usavršićete svoju tehniku, čak i ako ste na početku bili potpuni antitalenat.

Prva stvar koju morate znati je kakva je vaša linija oka i u kojoj meri bi trebalo da je pratite kako biste postigli željeni look.

Za popularni cat eye potrebno je da liniju od sredine kapka postepeno podignete, a kako biste postigli besprekoran look, važno je da eyeliner nanosite u tri faze. Prvu fazu predstavlja iscrtavanje željene linije olovkom za oči, kako biste besprekorno i precizno naneli eyeliner na željenu poziciju. S obzirom da je olovak jednostavnija za nanošenje, ali i sitne korekcije, najbolje rešenje je da vam ona bude početna baza pri kreiranju cat eye looka.

Kada pređete na eyeliner, prvo izvucite tanku liniju do polovine kapka, a zatim posebnu pažnju posvetite liniji koja kreira cat eye look, kako biste je izvukli precizno. Ako želite deblju liniju, polako podebljajte eyelinerom, kako biste na taj način korigovali i sitne nepravilnosti.

Ukoliko pogrešite pri nanošenju, štapić za uši natopite micelarnom vodom i laganim tapkanjem odstranite grudvice ili nepravilnosti koje ste uočili, ali laganim pokretima, kako ne biste zamazali liniju eyelinera i upropastili veliki trud.

Foto: @camilacoelho

Smeli make up za leto 2019. – 5 vodećih make up trendova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA