Iskoristite priliku za besplatni dermoskopski pregled mladeža

by | 15 jula, 2021
dermoskopski pregled mladeža

Dermoskopski pregled mladeža deo je odgovornog ponašanja na suncu. U saradnji sa Euromedikom, Eucerin® je obezbedio 500 besplatnih pregleda!

Sunce ima dve strane – pozitivnu i negativnu. Dobro je za naše raspoloženje i zdravlje, jer – između ostalog – pospešuje stvarenje vitamina D u organizmu. S druge strane, može izazvati opekotine, prevremeno starenje kože, slabljenje imunološkog sistema, alergije, fototoksične reakcije… Brojna ispitivanja utvrdila su, a Svetska zdravstvena organizacija zvanično potvrdila, da je intenzivno izlaganje UV zračenju – posebno ako je praćeno opekotinama – jedan od važnih faktora rizika i za nastanak melanoma, najopasnijeg raka kože. Ipak, novija naučna otkrića potvrđuju da negativne posledice po našu kožu iz spektra sunčevog zračenja nemaju samo UV zraci, već i vidljiva svetlosti visoke energije, poznata kao plava, odnosno HEVIS (High energy visible light) svetlost. Tokom izlaganja suncu, HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres. Posledice ovog uticaja su prevremeno starenje kože (fotostarenje) i pojava hiperpigmentacija.

Odgovorno na suncu!

Da biste se zaštitili od negativnih efekata sunca, neophodno je da poštujete pravila odgovornog ponašanja na suncu. Izbegavajte sunce u periodu od 10 do 17 časova. Kada izlazite na sunce, nosite laganu odeću dugih rukava i nogavica, šešire i naočare.dermoskopski pregled mladeža

Foto: PR

Pored toga, veoma je važno da redovno upotrebljavajte efikasne i pouzdane preparate za zaštitu od sunca. U tom pogledu, u skladu sa novim naučnim saznanjima, informišite se da li osim UV zaštite, oni obezbeđuju i zaštitu od HEVIS svetlosti. Preparati iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca pružaju koži i tu vrstu zaštite. Napredna spektralna tehnologija u formulaciji ovih preparata kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra za visoku UV zaštitu i likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu.

Pročitajte i – Na šta obratiti pažnju pri pregledu mladeža?

Kako da postanete “kandidat” za besplatni dermoskopski pregled mladeža?

Prema preporuci dermatologa, deo odgovornog ponašanja na suncu su i redovni dermoskopski pregledi kože, posebno mladeža. U saradnji sa privatnim zdravstvenim sistemom Euromedik, Eucerin® vas podržava da u sklopu odgovornog ponašanja na suncu u svoj život uvedete i ovu naviku.

dermoskopski pregled mladeža

Foto: PR

Da biste bili jedan od 500 korisnika koji će otići na besplatni dermoskopski pregled mladeža u Euromedik, potrebno je samo da kupovinu dva Eucerin® preparata za zaštitu od sunca registrujete u Eucerin® aplikaciji „Put lepote“. Ovu aplikaciju Eucerin® kluba lojalnosti, možete vrlo brzo i lako besplatno skinuti sa Google Play ili Apple Store, u verziji za Android ili iOS mobilne uređaje. Eucerin® program lojalnosti poznat je po tome što članovima pruža posebne pogodnosti kupovine i obezbeđuje atraktivne poklone. Aktuelni ciklus ovog programa traje do kraja jula. Zato požurite i budite među prvih 500 koji će imati priliku da učine važan korak u očuvanju zdravlja svoje kože!

lepotaizdravlje.rs LightFieldStudios/iStock via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.