#ženskepriče: Kompletan vodič kroz brazilsku depilaciju

by | 15 jula, 2021
brazilska depilacija

Brazilska depilacija je definitivno jedan od najvećih bjuti trendova. Ukoliko se razmišljate da isprobate ovaj način uklanjanja dlačica, na dobrom ste mestu

Brazilska depilacija je postala popularna tek osamdesetih godina prošlog veka. Tako je 1987. godine, na Menhetnu, otvoren salon „Džej Sisters“ koji je prvi put kao profesionalnu uslugu ponudio ovaj način uklanjanja dlačica.

Ipak, popularnost „brazilke“ zapravo je počela 2000. godine, nakon emitovanja epizode serije „Seks i grad“ u kojoj se Keri podvrgnula ovom tretmanu.

Brazilska depilacija: Kompletan vodič

Za razliku od depilacije bikini zone, brazilska depilacija predstavlja uklanjanje svih dlačica sa intimne zone uz pomoć voska i tračica. Opciono je da li ćete ostaviti trougao ili liniju dlačica na instimnoj zoni. I nećemo vas lagati- ovaj vid deplilacije i te kako boli.

Ipak, kada počnete redovno da idete na depilaciju voskom, dlake će se stanjiti, pa će i sama depilacija biti manje bolna.

Vruć ili hladan vosak?

Prilikom uklanjanja dlačica hladnim voskom, skida se i gornji sloj kože. To može da izazove oticanje, crvenilo i osip. Topao vosak, s druge strane, uklanja samo dlačice, pa se ovaj vosak preporučuje osobama s osetljivom kožom.

Pročitajte i… Brazilska depilacija vs brijanje

Kako se pripremiti na brazilsku depilaciju?

Neki stručnjaci savetuju da pre odlaska na depilaciju popijete neki analgetik poput ibuprofena. Isto tako, možete koristiti sprejeve ili kreme koje umrtvljuju tkivo.

Savet je da obučete širu odeću (izbegavajte farmerice, radije izaberite suknju ili haljinu).  Ponesite čist par gaćica koje ćete obući nakon depilacije. I nemojte se brijati pre tretmana!

Brazilska depilacija u proseku traje od tri do četiri nedelje.

Kako se neguje koža nakon brazilske depilacije

Važno je da svakog drugog dana uradite piling kako biste uklonili mrtvi sloj kože koji zapušuje folikulu dlake i sprečava je da raste. Tako zapravo nastaju urasle dlake.
Izbegavajte trening (zbog znojenja), tuširanje vrelom vodom kao i boravak na suncu odmah nakon depilacije.

Takođe savetuje se da ne koristite javne bazene niti da imate seksualni odnos odmah nakon tretmana.

 

 

lepotaizdravlje.rs Image Source/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.