Categories Lepota

Celine je lansirao liniju unisex parfema kojoj nećete moći da odolite

Iako je njegovo naimenovanje na mesto kreativnog direktora francuske kuće Celine dočekano sa nezadovoljstvom, Hedi Slimane je kroz nekoliko poteza u poslednjih godinu dana pokazao da zna šta radi. Jedan od ključnih poteza bio je širenje beauty sektora modne kuće Celine, pa je putem instagram profila brenda predstavljena linija unisex parfema “CelineHaute Parfumerie”. Dizajner je već najavio i osnivanje linije visoke mode, ali je pre toga pažnju posvetio stvaranju haute parfema.

U kolekciji se nalazi 11 različitih mirisa, koje su prve olfaktivnekreacije koje je kuća predstavila nakon toaletne vodice “Vent Fou” koja je kreirana 1964. godine. Sve mirise kolekcije povezuje puderasta nota, a kolekcija je podeljena na 8 dnevnih i 3 večernja parfema. Zajednički im je i duh Pariza, zarobljen u staklenim bočicama, a cela kolekcija nastala je prema zapisima sećanja iz Slimaneovog dnevnika, i to poštujući najviše standarde francuske parfemske industrije.

@celine

Nazivi mirisnih kreacija vezani su za specifične trenutke koje je dizajner zabeležio u svom dnevniku: “Dans Paris”, “Rimbaud” i “Sant-Germain-Des-Pres” oda su francuskim danima, “Eau de Californie” je uspomena na dane života koje je proveo u Kaliforniji, dok su večernje kreacije nazvane “Black tie” i “Nightclubbing”.

U kompozicijama se ne pravi razlika između tradicionalno “muških” i “ženskih” nota, već su parfemi zamišljeni kao unisex kracije u kojima sve note međusobno egzistiraju, što je u skladu sa stilističkim kodovima kuće: Dizajner kroz svoju odeću konstantno istražuje pitanja androginosti i rodne fluidnosti.

Pakovanje parfema nije samo vizuelni već i taktilni spektakl. Slimane je iskoristio snažnu francusku tradiciju u izradi stakla, a dizajn bočice mešavina je klasicizma iz XVII veka i art decoa, uz dozu minimalizma, koji kreator obožava. Tako će moderna bočica postati predmet koji se čuva čak i kad se mirisna vodica potroši.

@celine

Cela kolekcija biće dostupna ekskluzivno u pariškom butiku na adresi 390 Rue Saint-Honore, do kraja septembra, a ta će Celineova radnja postati prva zvanična haute parfimerija.

Foto: @celine

Snažni i zavodljivi – 3 parfema koja ćemo sa uživanjem nositi ove jeseni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA