Četiri koraka do savršenih manikir rezultata kod kuće

by | 9 maja, 2022
četiri koraka

Naredna četiri koraka omogući će vam da oblikujete nokte i nanesete lak kao pravi profesionalci – sledite ih!

Četiri koraka do profesionalnih rezultata

KORAK 1: Oblikujte nokte

Eksperti preporučuju da turpijate nokte malo-pomalo, i to u jednom pravcu. Da biste izbegli ’iskrivljeni’ oblik, potrudite se da pogledate svoju ruku i sa gornje i sa donje strane (dlan). Kada oblik vašeg nokta bude izgledao dobro iz oba ugla, znaćete da ste uspeli. Način na koji oblikujete nokte zavisi od preferencija i načina života. Ovalne ivice prikladne su za većinu dužina. Vrhovi u obliku badema obezbeđuju prostor za oslikavanje noktiju, ali zahtevaju dodatnu dužinu. Ukoliko ne možete da se odlučite, neka vam nokat bude vodič – pogledajte krivinu zanoktice kako biste dobili najlaskaviji oblik.

KORAK 2: Vreme je za bazu!

Preskočite namakanje – tako će nokti apsorbovati vodu i proširiti se. Pre nanošenja laka, uvek nanesite osnovni premaz. To će formirati osnovu za koju će vaš lak moći da se „uhvati“, što će osigurati postojanost.

KORAK 3: Usavršite tehniku nanošenja laka

Pre nanošenja, okrenite bočicu između ruku, umesto da je protresete. Protresanje stvara mehuriće vazduha i može da zgusne lak. Nanesite lak u tankom, ravnomernom sloju, počevši od jedne trake po sredini, a zatim dodajte još po jednu sa svake strane. Pre nanošenja sledećeg sloja, sačekajte da se prethodni potpuno osuši. Da bi vam prsti ostali mirni dok nanosite lak, oslonite ih na črstu podlogu, poput stola. Najpre obojte nokatnu ploču svoje „dominantne“ ruke (za to će vam trebati više vremena budući da ćete nanositi lak slabijom rukom).

PROČITAJTE I…Prolećni manikir 2022: Najpopularnije boje i oblici za ovu sezonu

KORAK 4: Fiksirajte lak

Kada se lak osuši, fiksirajte ga završnim premazom. To će intenzivirati njegovu boju, doprinoseći da duže traje. Za dodatnu zaštitu i sjaj, stručnjaci predlažu ponovno nanošenje završnog premaza, i to na svakih nekoliko dana.

BONUS SAVET

Da biste ispravili greške, umočite staru četkicu za usne ili ajlajner (i pamučni štapić može biti jedna od opcija!) u sredstvo za uklanjanje laka i obrišite greške.

lepotaizdravlje.rsInstagram/@betina_goldstein