Categories Lepota

Classy VS trashy: Uz ove beauty savete izgledaćete sofisticirano i prefinjeno!

Donosimo vam listu trendova zbog kojih izgledate prefinjeno i sofisticirano, kao i one zbog kojih izgledate “jeftino”.

Manikir i pedikir

Sudeći prema ekspertu za etikeciju Lamber-Benet, dame koje imaju novca i izgledaju prefinjeno nikada ne lakiraju nokte u upadljive boje. Umesto toga, neguju prirodan izgled noktiju, a naravno, i koža oko noktiju je savršeno sređena i negovana.

Predugi, špicasti nokti, nokti ofarbani u jarke boje, iskrzan lak, preterano dekorisani nokti kristalima ili 3D ukrasima – sve to trebalo bi da izbegavate po svaku cenu, ako želite da izgledate prefinjeno. Suva koža ruku i izgrickani nokti takođe ne izgledaju lepo niti prefinjeno, a isto važi i za ispucalu kožu peta i zapostavljene nokte na nogama.

Šminka

Prirodan izgled, odnosno šminka koja se maltene ne vidi na licu, to je ono što čini da izgledate prefinjeno – neka vam Megan Markl ili Margo Robi budu inspiracija. Bez obzira na to koliko šminke nosite, od ključne je važnosti da pogodite nijansu pudera, korektora i bronzera, da ne biste izgledali jeftino”, kaže ekspert, dodajući da preterana šminka nikada nije savet. Ona takođe savetuje da jedan isti proizvod za šminkanje ne koristite godinama.

Baš kao i kada je reč o frizuri, važno je da menjate i šminku i da probate različite kozmetičke proizvode (prema preporuci kozmetičara) kako biste izgledali sveže i mladoliko”. Iako je to sada veoma popularno, preterano velike ekstenzije trepavica učiniće da izgledate “jeftino”, a isto važi za preterano iscrtane obrve i iscrtavanje linije olovkom izvan ivice usana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA