Da li bademovo ulje zaista pomaže kod suve i lomljive kose?

by | 22 januara, 2019

Bademovo ulje je dugogodišnji beauty „saveznik“.  Poznato je kao ulje koje dubinski hidrira i oporavlja kosu. Takođe je odlično za negu svih tipova kože, posebno suve i osetljive.  Uvek ga se setimo zimi, i nanosimo ga na kosu i lice, da bismo sprečili dehidrataciju i perutanje.

Smatra se da ne postoji bolji prirodan preparat od ulja za kosu. Njihovo delovanje je zaista neverovatno. Ulje možete nanositi tri puta nedeljno kao i sva ostala ulja. Ili za najbolji učinak, spavajte sa maskom na kosi. Ako izaberete ovaj način, obavezno vežite kosu u punđu, i stavite čist peškir na jastuk.

 

Oporavlja suvu kosu 

Ako koristite presu videćete da će masaža uljem oporaviti kosu oštećenu od toplote. Takođe, masažom se jača koren kose i ubrzava rast. Ovo je povezano sa hranljivim materijama i masnim kiselinama sadržanim u ulju, koje prodire u kožu glave, obnavlja oštećenu kosu i pospešuje rast kose.

Kliknite na sledeću stranicu…

Zaustavlja opadanje 

Pošto je bademovo ulje veoma lagano, ono se postavlja na kosu kao neki štit koji stvara dodatni sloj. Na taj način kosa je ojačana i sprečava se opadanje kose.

Uklanja perut i umiruje kožu glave

Bademovo ulje hidrira i omekšava kožu glave, poboljšava cirkulaciju i smanjuje bilo kakvu iritaciju ako je imate. Zimi su iritacije vrlo često zbog toplog i suvog vazduha u prostorijama. Koža glave može biti iziritirana i od previše agresivnih hemijskih preparata za kosu. Redovnom upotrebom bademovog ulja sve ovo možete da sprečite. Takođe, ako koristite ovo ulje, zaboravite na perut!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.