Devet namirnica od kojih će vaša koža već za sedam dana izgledati bolje

by | 26 avgusta, 2017

Ne morate da budete beauty stručnjaci da biste shvatili da vašoj koži ne prijaju visoke temperature i bujanje prirode, ogledalo vam je to verovatno već reklo. I dok ste u potrazi za najboljom hidratantnom kremom, pilingom i drugim beauty produktima, zaboravljate, tačnije preskačete onaj bazični korak – pomoć iz prirode! Nutricionisti su dali spisak namirnica koje će učiniti vašu kožu mnogo boljom za samo sedam dana, naravno ukoliko ih budete konzumirali redovno. Evo kojih 9 namirnica čuda čine sa kožom:

Foto: Pixabay

1 Ananas – čini da vaša koža izgleda zadivljujuće i da bude elastičnija. Poboljšava varenje, ublažava upale i čisti organizam od toksina, a takođe utiče na stvaranje kolagena.

2 Limun – dobro znate da je odlično dan započeti čašom tople vode sa limunom, što je najbolja detoksikacija. Nastavite sa konzumacijom limuna i u toku dana, iscedite ga preko salate ili u zeleni sok.

3 Slatki krompir – beta karoten daje koži svežinu. Kombinacija vitamina A i C daje joj blistavost, a dobra svojstva ove namirnice povoljno utiču i na rast kose i noktiju.

Foto: Pixabay

4 Bademi su ne samo hrana zdravlja već i lepote, zato što su bogat izvor vitamina E. Daju koži glatkoću i čine je elastičnom. Vitamin E štiti je i od starenja, jer sprečava prodor ultravioletnih zraka, a štiti i od isušivanja.

5 Čia seme je jedan od najboljih antioksidanasa, a koži daje i neverovatan sjaj.

6 I repa je snažan antioksidans i podmlađuje kožu.Kombinacija vitamina i minerala stimuliše proizvodnju ćelija i štiti kožu o dpreranog starenja i bora. Odlična je u kombinaciji sa jabukom i mrvicom đumbira.

7 Smokve – sitno seme ovog voća je puno hranljivih sastojaka, koji čiste organizam, pa pružaju koži, pre svega, unutrašnji sjaj, a onda i spoljašnji.

8 Spanać – pun je vitamina A, koji obnavlja kožu ali i vlasi kose. Možete ga jesti kao obrok, ali i ubaciti kao sastojak u svoj smoothie.

9 Urme su bogate vlaknima, ali i bakrom, koje psorbuje gvožđe i formira kolagenm i crvena krva zrnca. Odlična su alternativa za šećer u pečenju i kuvanju.

Pročitajte i … Nahranite kožu grožđem i kokosom