Dnevna skin care rutina: Greške koje svakodnevno pravimo

by | 27 jula, 2019

Iako se beauty rutina svake od nas razlikuje po proizvodima, koje za negu koristimo, ipak, određeni koraci u našoj svakodnevnoj nezi su obavezni deo rutine, svake od nas. U izvođenju naše beauty rutine, neretko se potkrade i po koja sitna grepkica, koja može ostaviti sitne tragove na našem licu i na taj način uticati na našu lepotu. Kako svaka od nas želi ujednačen ten i besprekornu kožu lica, potrebno je da unapredimo svoju negu i izbegnemo čak i najsitnije greškice.

Besprekoran izgled kože lica, zasniva se pre svega na temeljnom i dubinskom čišćenju. Jedan od najzastupljenijih proizvoda za čišćenje lica u beauty svetu svakako su ulja, čija primena sa druge strane nije uvek do kraja precizna u našoj rutini i često nam se podvuče po koja greška. Da biste iskoristili sve benefite ovakvih, uljanih proizvoda za čišćenje lica, neophodno je da se prvo temeljno umijete vodom, pa da zatim blago, kružnim pokretima, prstima umasirate proizvod u kožu lica.

Nakon temeljnog čišćenja lica, nanesite tonik, kako biste otklonili eventualne nečistoće. Tonik nanesite na tufer i blagim pokretima detaljno pređite kožu lica. Agresivno trljanje kože tuferom, može izazvati crvenilo i iritacije, koje zaista ne želimo da vidimo na svojoj koži.

Sledeći korak svakako je hidratantna krema koja će dubinski obnoviti i nahraniti našu kožu. Često, kada negujemo svoje lice, zaboravimo na područje vrata i dekoltea, kome je takođe potrebna bogata hidratacija, jer je reč o području našeg tela, na kome godine najbrže ostave trag i odaju vaše godine. Zato pri svakom nanošenju kreme na lice, potrudite se da nanesete tanak sloj kreme i na područje vrata i dekoltea uz blagu masažu, koja će podstaći cirkulaciju i poboljšati elastičnost kože.

Foto: @vivaluxuryblog

Nega u spreju: Top 5 proizvoda za leto i instant ulepšavanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.