Categories Kosa, Lepota

Do besprekorno ravne kose u samo 3 koraka

Kada je kosa u pitanju, jedna od omiljenih želja svake od nas je besprekorno ravna i svilenkasta kosa, koja ne podleže nikakvim promenama, međutim, svi znamo da je u praksi ona besprekorno ravna svega nekoliko sati, osim ako ne primenite sledeće trikove, koji će vam obezbediti besprekornu frizuru tokom celog dana.

Svaki tip kose drugačije reaguje na vremenske uslove i druge spoljne faktore, pa pre nego što počnete da razmišljate kako da vaša kosa bude prava tokom čitavog dana, trebalo bi da utvrdite koji je vaš tip kose, kako biste pri peglanju iskoristili odgovarajuće hair trikove.

Prvi korak koji vodi savršeno ispeglanoj kosi je definitivno pranje dan pre stilizovanja. Sveže oprana kosa u dlaci zadržava određenu dozu vlažnosti čak i kada je kosa suva, pa kada ta vlažnost potpuno nestane, nekoliko sati ankon peglanja, rezultat je blago izvijena kosa koja gubi svoju formu. Ako kosu pak ispeglate dan nakon pranja, frizura će izgledati mnogo bolje, jer će imati prirodnu težinu i pad.

Drugi korak je da pre samog peglanja na kosu nanesete proizvod koji će dlaku štititi od prekomernog izlaganja toploti, ali i čini vašu kosu ravnom i nakon peglanja.

Važno je da obratite pažnju i na dužinu peglanja kose. Bez obzira što je vaša presa odlična i pramen izgleda besprekorno nakon samo jednog provlačenja kroz nju, potrebno je da pramen pređete presom 2 do 3 puta kako bi učinak bio 100%-tan, a kosa dugoročno i besprekorno prava.

Na samom kraju nanesite silikon ili hranljivi serum, koji će dodatno učiniti da vaša kosa izgleda svilenkasto, sjajno i zdravo!

Foto: @negin_mirsalehi

4 frizure i kostima koje možete lako napraviti za Noć veštica!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA