Šta nalaže Havajski zakon: Eucerin® zaštita od sunca štiti kožu, ali i čuva planetu

Osim o održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti, no ne nauštrb efikasnosti svojih preparata

by | 21 juna, 2021

Mnogi od nas oklevaju da upotrebljavaju preparate za zaštitu od sunca zbog toga što im smeta lepljiv i vidljiv trag koji oni ostavljaju na koži. Još jedan razlog je i zabrinutost zbog njihovih štetnih uticaja na životnu sredinu. No, sada možemo da odahnemo! Novi Eucerin® Dry Touch gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+ obezbeđuju koži efikasnu zaštitu, bez lepljivog traga, dok su njihovi negativni uticaji na životnu sredinu svedeni na minimum. (Pročitajte i: Prošlogodišnje kreme za sunčanje – da ili ne?)

ŠTA NALAŽE HAVAJSKI ZAKON?

Foto: PR

Upotreba preparata za zaštitu od sunca neophodna je da bi se zaštitilo zdravlje naše kože i organizma. Ali, tokom boravka u reci, moru, okeanu, kao i tokom tuširanja – neizbežno – deo njihovog sadržaja ostaje u vodi. Čak i ako su oni vodootporni.  Zbog toga se često postavlja pitanje efekata formulacija preparata za zaštitu od sunca na okolinu, pre svega održivost mora i okeana. U fokusu rasprava i naučnih istraživanja na tu temu najčešće se nalaze pitanja uticaja UV filtera, posebno oksibenzona i oktinoksata, na opstanak koralnih grebena. Pored toga, govori se i o štetnim uticajima određenih vrsta mikroplastike, koje sadrže mnogi preparati za negu i zaštitu od sunca, na život u morima i okeanima. Ovim pitanjima, u saradnji sa naučnicima širom sveta, Eucerin® istraživački tim bavi se dugi niz godina.

Značajni rezultati u tom smislu već su postignuti. Preparati iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca već zadovoljavaju standarde minimalizovanja negativnog uticaja na okruženje, bez kompromisa u pogledu visoke efikasnosti zaštite od sunca. Njihove formulacije koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera, koji su u saglasnosti sa vrlo striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije. Ne sadrže ni oksibenzon ni oktinoksat filtere, koji su predmet rasprave u pogledu uticaja na opstanak korala u okeanima. Na taj način, već su usklađene sa Havajskim zakonom kojim je ova američka država postali prva na svetu u kojoj je zabranjena distribucija i korišćenje krema za zaštitu od sunca koje sadrže ove UV filtere.

100% BEZ NAJLONA

Foto: PR

Pored toga, iz formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca isključen je i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane. Najlon se koristi u mnogim proizvodima za negu kako bi bili prijatniji za nanošenje. Eucerin® je još 2015.godine preduzeo inicijativu prestanka korišćenja ovog sastojka u svojim preparatima. Danas su svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca 100% bez najlona.

Osim o održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti. Od jula ove godine svi Eucerin® proizvodi širom sveta neće sadržati štampana uputstava. Neophodne informacije nalaziće se na ambalaži preparata i biće dostupne na web sajtu. Zahvaljujući tome, sačuvaće se 47 tona papira i 103 tone drveta. U kombinaciji sa ukidanjem sekundarne kartonske ambalaže, do 2025. godine uštedeće se 190 tona papira godišnje.

Preduzimajući sve ove mere, kao brend sa tradicijom dugom više od 130 godina, Eucerin® je otišao korak dalje. Pored toga što svojim preparatima menja život korisnika nabolje, on preuzima odgovornost i za bolji život na celoj planeti.

U SKLADU SA POTREBAMA KOŽE…

Eucerin® ne zaboravlja još jednu vrlo važnu stvar – da bi se redovno koristili i sačuvali kožu i zdravlje, preparati za zaštitu od sunca moraju biti prilagođeni individualnim potrebama i prijatni za upotrebu.

Foto: PR

U tom smislu, Eucerin® Dry Touch gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+ maksimalno izlazi u susret svima onima koji žele da njihov preparat za zaštitu od sunca ne ostavlja lepljiv trag nakon nanošenja, a da pruža pouzdanu zaštitu. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente. Zbog toga je, samo nekoliko trenutaka nakon nanošenja, vaša koža suva na dodir i baršunasta. Formulacija ovog preparata zasnovana je na naprednoj spektralnoj tehnologija koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu i likokalkon A, zadužen za antioksidativnu zaštitu. Zahvaljujući tome, Eucerin® Dry Touch gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pored UVA i UVB zaštite, pruža koži i onu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).Ova činjenica veoma je važna s obzirom na to da, prema novijim naučnim saznanjima, tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres. Posledica ovog uticaja je prevremeno starenje kože i pojava hiperpigmentacija.

INFO PLUS

Do kraja juna, u bolje snabdevenim apotekama, Eucerin® preparate za zaštitu od sunca možete nabaviti po specijalnim, 25% nižim cenama.

 

lepotaizdravlje.rsPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.