Categories Fitness

Bake i deke u teretani? Evo šta možete naučiti od njih…

Znate da morate da počnete da vežbate, ali niste navikli, nezvozni ste zbog toga i treba vam inspiracija? Starije gospođe i gospoda koji redovno posećuju teretanu ili idu na časove pilatesa su ono što vam treba!

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

Ovo su lekcije koje treba da naučite od starijih, a fit!

1. Prihvatite svoje obline – to je jedna od retkih stvari na kojoj oni vama mogu da zavide

Početkom godine, svet je ostao zgranut kada je na naslovnici jednog časopisa osvanula ogromna pozadina Kim Kardašijan. No, dok smo se mi mladi “zgražavali” nad tim prizorom, bake su bile te koje su uzviknule “Ona je barem ima!”. Uostalom, sada je već naučno dokazano da se ljudska zadnjica smanjuje nakon 40. godine.

I koja je pouka svega ovoga? Pa, ne morate se znojiti u toj teretani kao da će doći kraj sveta ako vi ne skinete sve do jednog grama viška sa sebe. Kasnije će vam taj “višak” i te kako nedostajati.

2. I vežbe izlaze iz mode

Pogledajte svu tu starudiju koja se nalazi u prosečnoj teretani! Step mašina iz osamdesetih, komplikovana aparatura sa tegovima iz sedamdesetih. Trendovi prolaze i dolaze, a oni koji to najbolje znaju su upravo te bake i deke koji i dan danas vežbaju, ali isključivo sa odabranim pomagalima. Zato, kopirajte ih. Oni će vam pokazati koji trendovi neće baš tako lako proći.

3. Teretana nije crveni tepih

Mladima obično treba nekoliko meseci da se opuste u teretani i da u nju dolaze nonšalantno obučeni – jer je tako najlakše. Stariji ljudima to nije ni najmanji problem jer oni vrlo dobro znaju da modne kombinacije na tom mestu nisu ni najmanje važne.

4. U penziji i sam dolazak do teretane je pobeda sama za sebe

Ali, vi niste u penziji. Zato podignite standarde, ali ne preterujte. Ukoliko ne možete da uradite sve što ste zamislili, to nije znak neuspeha. To pokazuje da ste u vežbanje uložili trud i, pre svega, volju.

5. Ukoliko je neko ko je definitivno umorniji, ko je lošije fizičke spreme od vas, čija su leđa ponela više tereta nego što vi možete da zamislite, i dalje spreman da vežba – koji je vaš izgovor?

Ovde ne treba ništa dodavati, sve je rečeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA