Categories Fitness

Evo zbog čega vam stomak nije ravan, čak iako vežbate!

Kada je osmišljavanje adekvatnog treninga u pitanju, definitivno najviše pažnje posvećujemo području stomaka i vežbama, koje su ovom području namenjene. Ovo je jedna od najkritičnijih regija našeg tela, jer je najpodložnija sakupljanju masnih naslaga, koje je kasnije uz trening i redukovanu ishranu i dalje teško skinuti.

Da bismo došlo do ravnog stomaka potrebno je da aktivno vežbamo, zdravo se hranimo, ali i da budemo veoma uporne i da posebnu pažnju obratimo na to, da li vežbe izvodimo na pravilan način.

Brzina kojom ćete se rešiti masnih naslaga u predelu stomaka zavisi od nekoliko važnih faktora. Ne samo da u obzir morate uzeti učestalost i intenzitet treninga, kao i hranu koju jedete, već i stanje vašeg metabolizma, pa ček i vaše godine.

Savetuje se da iz ishrane izbacite ugljene hidrate i šećer, ali iako će ovo dovesti do regulacije telesne težine, to i dalje ne znači da ćete se u potpunosti otarasiti i masnih naslaga na stomaku.

Jedna od najčešćih grešaka koju možemo napraviti je forsiranje vežbi koje aktiviraju samo mišiće u predelu stomaka. Da biste došli do ravnog i oblikovanog stomaka, morate prvo otopiti masne naslage, a to nećete postići trbušnjacima. Dakle, najbolje je da uvedete kardio treninge na samom početku, a da potom uvedete i vežbe za oblikovanje.

Kada je ishrana u pitanju trebalo bi da povećate unos svežih, sezonskih namirnica i belančevina. Uz to pokušajte da pijete samo ceđene sokove i vodu.

Takođe, trudite se da se oslobađate stresa, jer on dovodi do stagnacije metabolizma što se prevashodno može odraziti baš na gomilanje masnih naslaga u regiji stomaka.

Pročitajte i…Za dobro jutro: Kratak trening koji će vas razbuditi (VIDEO)

Foto: @weheartit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA