Categories Fitness

Iskoristite muške TRIKOVE na putu do idealne težine

Muškarci i žene ipak nisu ravnopravni, pogotovo kad je reč o mršavljenju. Na žalost ženskog pola, mršavljenje je za muškarce znatno lakši i brži posao. Ipak, postoje načini da i žene iskoriste muške trikove kako bi što brže došle do željene težine.

 

Iskoristite muške TRIKOVE na putu do idealne težine

 

Muškarci imaju veću mišićnu masu od žena i upravo zato njihovo telo sagoreva kalorije znatno brže nego što to čini žensko telo. Žene imaju više masnog tkiva i sklone su njegovom pojačanom nakupljanju. Ipak, i žene mogu da mršave na muški način. Otkrijte koje su to muške navike zbog kojih oni brže mršave i primenite ih i vi.

 

Iskoristite muške TRIKOVE na putu do idealne težine

 

Hrana kao uteha
Oba pola imaju trenutke kada im hrana služi kao uteha. Žene u takvim trenucima obično žude za slatkim, a muškarci za nešto konkretnijim jelima poput slabo pečenog mesnog nareska. Upravo ta želja im daje prednost u mršavljenu jer oni jedu proteine koji ih zasite, pa nemaju potrebu za prejedanjem i dodatnim obrocima. Takvu taktiku trebalo bi da primene i žene, pa će na taj način lakše smršati.

 

Živciranje oko neuspeha
Kad muškarac na dijeti popusti svojoj slabosti, on se ne živcira previše zbog toga, nego samo nastavi kao da se pad nije ni dogodio. Žene još danima time razbijaju glavu jer su sklone perfekcionizmu. Krive sebe, pa se onda teše hranom i dodatno se zakopavaju u loše raspoloženje. Trebalo bi, kažu psiholozi, primeniti mušku taktiku. Ako padnete tokom dijete, prestanite stalno da razmišljate o tome. Jednostavno recite sebi da ste uživale, a potom nastavite sa dijetom.

 

Iskoristite muške TRIKOVE na putu do idealne težine

 

Vežbanje
Kad muškarci odluče da smršaju, odlaze u teretanu i hvataju se težih vežbi jer znaju svoj cilj. I žene ga znaju, ali ipak biraju nešto lakše vežbe za koje treba puno vremena kako bi im se video rezultat. Naravno, muškarci su fizički jači, ali to ne znači da žene trebaju da dižu samo bučice od jednog kilograma. Prihvatite se posla, odvažite se na teže vežbe. U početku će biti malo neprijatno, ali telo će vam se vrlo brzo naviknuti i to onda više neće biti problem, a vi ćete do željenih rezultata stići znatno ranije.

 

Pravilno iskorišćavanje emocija
Kad žene obuzmu negativne emocije, one su sklone da takva stanja rešavaju hranom. Muškarci čine potpuno suprotno. Na primer, umesto u frižideru, oni svoj bes rešavaju na traci za trčanje. Kad zapadnu u teška emotivna stanja, oni deluju – trče, nešto rade, popravljaju, kreću se. To bi trebalo da primene i žene. Kad se naljutite ili ste tužne, usmerite energiju na kretanje umesto na tešenje hranom. Rezultati će biti sjajni.

 

Iskoristite muške TRIKOVE na putu do idealne težine

 

Odricanje od hrane koju volite
Tokom sprovođenja dijetnog režima ishrane, žene su sklone da se odriču omiljene hrane. To traje neko vreme, a onda više ne mogu da izdrže i bacaju se na tu hranu mnogo više nego što bi to činile u normalnim okolnostima. Muškarci imaju drukčiji pristup. Oni se ne odriču omiljene hrane. Oni uživaju u svemu, ali pomalo. Ključ je, dakle, u umerenosti i samokontroli, a to je svakako taktika kojom se mogu poslužiti i žene na svom putu do postizanja idealne telesne težine.

 

Izvor: Tportal.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA