Categories Fitness

Jednostavan trening za pokretanje metabolizma (VIDEO)

Iako se trudimo da jedemo samo dozvoljene namirnice i redovno vežbamo, čini se da rezultati ponekad stagniraju, što nas dovodi do usporenog metabolizma, kome je potrebno osveženje, kako bi se iznova pokrenuo i podstakao gubljenje težine.

Metabolizam vrši procese razgradnje i sinteze hranljivih sastojaka, koje u naš organizam unesemo, kao i izhradnju tkiva i mišića, ali i naslaga od nerazgrađenih tvari, koje postepeno prerastaju u nama tako omražen višak u predelu struka i stomaka. Da biste ubrzali svoj metabolizam, a samim tim i ubrzali gubitak kilograma, potrebno je da u svoju ishranu uvedete određene namirnice, ali i da svoj trening prilagodite cilju ubrzanja metabolizma.

Svoju ishranu uobročite i potrudite se da svaki obrok uključuje proteine, složene ugljene hidrate i zdrave masti. Neka zeleni čaj postane vaša  zamena za kafu, jer je to napitak, koji efikasno pročišćava organizam i ubrzava metabolizam. S obzirom na to da metabolizam tokom dana slabi, obratite pažnju i na količinu porcija, pa neka vaš doručak bude najobilniji obrok tokom dana.

Kada je trening u pitanju, savet za kompletnu rutinu vežbanja za ubrzavanje metabolizma pogledajte ovde!

Foto: GettyImages

Kako do savršenog struka u samo 10 minuta dnevno? (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA