Categories Fitness

Na fitnesu sa…IVANOM BOSILJČIĆEM!

Ekipa L&Z našla se na zajedničkom treningu sa Ivanom Bosiljčićem u wellness centru “Corpore”, gde poznati glumac redovno vežba. 

Ivan Bosiljcic“‘Corpore’ sam otkrio i pre no što je otvoren”, kaže Ivan. “Šetajući pored reke, od Muzeja 25. maj do Brankovog mosta, primetio sam da se uređuje novi sportski centar. Čim sam ušao, oduševio sam se, jer je sav u staklu i ‘gleda’ na reku. Najlepše od svega jeste to što, dok vežbam, mogu da posmatram prirodu. Tokom proteklih meseci sprijateljio sam se sa vlasnikom ovog centra i nekolicinom trenera. Ovde je sve toliko dobro organizovano, da – uprkos velikoj posećenosti – nikad nije gužva.

DVA-TRI TRENINGA NEDELJNO SJAJNO JE ZA KONDICIJU
“U teretanu ne odlazim da bih postigao ne znam kakve sportske rezultate, već isključivo radi kondicije. Siguran sam da bez redovnih treninga u Pozorištu na Terazijama ne bih mogao da odigram svoje uloge na pravi način. Međutim, ne smem da odem ni u drugu krajnost, pa da se preforsiram. Izuzetak je bio period kad sam se pripremao za film ‘Na lepom, plavom Dunavu’, u kojem sam tumačio lik gimnastičara.
Nedeljno imam dva, eventualno tri, lagana treninga. Ovo je jedna od retkih teretana koje rade od ranog jutra do kasno u noć, što mi veoma odgovara. Ponekad, ako ne stignem da dođem na trening u uobičajeno vreme, a to je oko deset ujutru, svratim posle predstave.”

REDOVNO VEŽBATI ZNAČI – OSEĆATI SE ODLIČNO
“Postoje faze kada mi se telo ulenji, ali dovoljno je da sebe nateram da odem na samo jedan trening, pa da se podsetim koliko se dobro osećam kada vežbam. Naravno, kad imam veoma mnogo posla ili sam van Beograda, pravim pauze, koje, doduše, nikada nisu velike. Redovno sam trenirao i dok smo radili na seriji ‘Ranjeni orao’, a tokom mesec dana snimanja u Crnoj Gori, na Rosama, koristio sam svaku priliku – kao i cela ekipa – da što više plivam. Bio je to jedan od retkih perioda u mom životu kada sam u isto vreme mogao da radim i da se odmaram.” 

Ivan Bosiljcic vezbaIvan Bosiljcic vezbaVEŽBE ZA RUKE NAJVIŠE VOLIM
“Dve-tri godine rekreativno sam, ali vrlo ozbiljno, trenirao plivanje. Tada sam i stekao fizičku snagu i kondiciju koju, moram priznati, u pubertetu nisam imao. Najviše volim vežbe za gornji deo tela – ramena, ruke, grudi… Danas, kad god mogu, pravim kombinaciju plivanja i treninga u teretani.”

DOK SE MIŠIĆI UMARAJU…… MOZAK SE ODMARA
“Sat i po u teretani, maksimum dva, jedini su trenuci u toku dana kada moje misli miruju. Samo vežbam i gledam u reku.”

 

 

 

VEŽBE ZA NOGE IZBEGAVAM KAD MOGU
“Neke vežbe mi manje prijaju, a to su uglavnom one za jačanje nogu, pa ih zato ređe radim.”

 

Ivan Bosiljcic vezba

 

GLUMAC I FUDBALER – ŠTA IM JE ZAJEDNIČKO?
“Posle vežbanja redovno idem u spa centar ‘Corpore’, a nekad dolazim isključivo da bih se tu relaksirao. Mjuzikli su fizički najzahtevniji, naročito ‘Maratonci trče počasni krug’. Da bih mogao da realizujem sve zamisli reditelja Kokana Mladenovića i koreografkinje Mojce Horvat, moje telo mora da bude sto posto spremno. Posle te predstave ili ‘Čikaga’, osećam se kao da sam odigrao utakmicu. Tada, naravno, ne idem na trening, već u spa. Slično je i kad imam snimanje od sedam ujutru pa do uveče. Veoma često dolazim na masaže, jer ‘Corpore’ ima odlične masere.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA