Categories Fitness

Najbolji fitnes rekviziti za vežbanje kod kuće

2. Fitnes valjak (foam roller)

Fitnes valjci dolaze u različitim oblicima i veličinama, a instruktori ga veoma cene u rutini svakodnevnog vežbanja.

Postoji veliki broj vežbi koji uključuju upotrebu ovog rekvizita, a mi vam danas donosimo onu koja će znatno ublažiti naslage u gornjim oblastima na nogama. Sedite na pod, podignite zadnjicu i postavite sunđerasti valjak iza gornjeg dela butina. Stavite ruke na podu kao podršku. Podignite svoje telo. Počnite da gurate svoje telo gore i dole tako da se valjak kreće na butinama. Ponovite 10 puta.

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

3. Peškir

Ovo je svakako najjeftiniji rekvizit koji sebi možete da priuštite, šta više sigurni smo da ga već imate kod kuće. Postoji niz praktičnih saveta kako peškir može da vam pomogne pri fitnes rutini, a ovo je samo jedan od njih:

Stanite u poziciji za plank, tako da vam stopala budu na valjku koji ste formirali od peškira. Pomerajte guzu i kukove gore-dole, klizeći peškirom po podu. Nakon serije od 10 ponavljanja, vratite se u plank poziciju, ostanite u njoj 60 sekundi, a potom ponovite vežbu.

4. Bučica

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Bučice su idealan rekvizit jer vežbe koje uključuju njihovu upotrebu gotovo da mogu da zamene svaku spravu iz teretane koju zamislite. Služe za jačanje mišića gornjeg, ali i donjeg i središnjeg dela tela.

Najbolje vežbe koje možete izvoditi sa bučicama pogoledajte u priloženom video snimku.

 


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

4 komentara

  1. Preskaknje vijace i skaknje uz stepenik je po meni najlaksa vezba za vezbanje u kucniim uslovima, nekosta nista a misicu su super zategnuti.

  2. Svi predlozi su zanimljivi, ali ja u svojoj kuci jedino imam peskir, tako da cu vezbu sa njim i da ispobam i to vec danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA