Categories Fitness

Ples kao vrsta treninga – idealan način da upoznate svoje telo

Kolika je važnost fizičke aktivnosti za naše fizičko i psihičko zdravlje, već vam je poznato. Pa ipak, postoje neke od nas koje ne uživaju u klasičnom načinu treniranja. Zato za strastvene dame, imamo nešto novo, trening u koji unosite svoju senzualnost!

Kružni pokreti tela unose u vaš trening ženstvenost i senzualnost. Na ovaj način razvijate osećaj i mnogo bolje upoznajete svoje telo. Na taj način podići ćete i nivo samopouzdanja i osećaćete se kao žena koja može sve!

Vežbanje koje uključuje i vaše emocije, posebno opušta i sve više žena se opredeljuje upravo za takav tip treninga.

Poenta je da upoznate tehniku disanja i svoje telo, a zatim uz omiljenu muziku počnite sa treningom, jer ćete uz ritam mnogo bolje uspostaviti vezu vašeg tela i emocija.

Za ovaj tip vežbi potrebna vam je samo prostirka, na kojoj ćete vežbati kod kuće, onda kada vi za  to imate vremena i  volje.

Metod vežbanja koji u sebe uključuje vrstu plesnih pokreta, oslobađa žene od stresa i uči ih kako da život prihvate na drugačiji način.

Sve je u kružnim pokretima bokova, a disanje uskladite sa pomeranjem zadnjice, kada kružite njom pozadi udišite, a kada kružite napred izdišite.  Iako ovim načinom vežbanja, aktivirate gotovo sve mišićne grupe na telu, poenta je zapravo u meditaciji.

Kružnim pokretima u ritmu muzike, pretvorite ples u trening koji pored toga što oblikuje vaše telo, pomaže da postanete svesni svoje snage, koju kao žena posedujete!

Pročitajte i…Sedam fitness gurua koje treba da pratite na Instagramu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA