Categories Fitness

Sve što morate da znate ako želite da budete fit i izgubite kilograme bez yo-yo efekta

Ako smo dugo uživali u odmaranju, leškarenju i na kraju se potpuno navikli na sedelački način života, početak važbanja i uvođenje ove zdrave navike u svakodnevnu rutinu, ponekad je zaista izazov. Uz to, većina nas neće početi da vežba iako zna da je to aktivnost presudna za bolje zdravlje našeg organizma, već će u vežbanju pronaći rešenje za svoju napornu borbu sa viškom kilograma.

Međutim, instant vežbanje, koje za cilj ima samo gubitak kilograma, kao posledicu ima yoyo efekat. Ako vam je zaista stalo da oblikujete mišiće, dovedete svoje telo u sjajnu formu i kilograme izgubite u nepovrat, bitno je da treningu pristupite kao vašem dugoročnom cilju. Poseban benefit je da kada intenzivno trenirate svakoga dana, možete zaboraviti na rigorozne dijete i izgladnjivanje, već ćete svakoga dana moći da priuštite sebi jedan kaloričniji, ali zdrav obrok i ostale obroke možete prilagoditi potrebnom broju unesenih kalorija.

Takođe, veoma je važno da znate da ne mora svaki vaš trening biti visokog intenziteta, kako vaše telo ne bi bilo previše mišićavo, već sagorevalo unete kalorije, a zadržalo ženstven oblik sa oblinama, bitno je da treninzi budu umerenog intenziteta.

Da biste omršali trajno, bez mogućnosti da se izgubljeni kilogrami vrate nakon samo nekoliko nedelja, ključ je u balansu, upornosti, zdravoj ishrani i kontinuiranim treninzima.

Ovde možete pogledati predlog za idealan trening, koji možete raditi svakodnevno, ako želite da vaše telo dugoročno ostane u fit formi.

Pročitajte i…Vožnja rolerima: Zdravi i vitki uz zabavan trening

Foto: @weheartit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA