Categories Fitness

Vežbanje u prirodi – Savršena alternativa za kardio vežbe

Naporni treninzi su neizostavni deo rutine, ako želimo da izgubimo višak kilograma, ali ako je fizička aktivnost na spisku naših dnevnih aktivnosti, kako bismo bili zdravi i puni energije, treninge možemo zameniti i nekim drugim, zabavnijim aktivnostima, koje možemo naizmenično kombinovati sa planom naših treninga u teretani.

Iako je vežbanje veoma zdravo i neophodno našem organizmu, to je aktivnost koju je najteže zavoleti i uvesti u svoju dnevnu rutinu. Poznato je da su kardio vežbe najefikasnije, kada je gubljenje kilograma u pitanju, ali su isto tako veoma zahtevne i od njih se najčešće odustane.

Da bi fizička aktivnost postala sastavni deo vaše svakodnevice, potrebno je da svoje aktivnosti učinite zabavnim i prilagodite ih svojim afinitetima. Postoji čak nekoliko zabavnih alternativa, za dosadne kardio treninge, koji će prijati našem organizmu i ustaliti se kao zdrava navika.

Vožnja bicikle je odlična alternativa za kardio trening, u kojoj možete uživati tokom vikenda. U odnosu na to, koliko kalorija želite da izgubite kreirajte rutu kretanja i uživajte u prirodi, dok vežbate i gubite kilograme. Ne zaboravite da je bitno da rute kreirate u odnosu na svoju kondiciju, tako da što više vežbate i postajete spremniji, potrudite se da vaše rute postanu zahtevnije, kako bi efekat treninga i dalje bio učinkovit.

Vožnja rolera odlična je aktivnost za oblikovanje ženske figure. Vožnja rolera aktivira svaku grušu mišića, a posebne rezultate pokazaće, kada su u pitanju vaše noge i savršena zadnjica. Ovo je idealna aktivnost za druženje sa najboljom drugaricom.

S obzirom da lepo vreme dolazi, potrudite se da kad god možete, svoj trening izvodite na otvorenom prostoru, bilo da je u pitanju trčanje u obližnjem parku, ili vožnja bicikle u prirodi.

Foto: @powerslidebrand

Pročitajte i…Uz ove fitness aplikacije, bićete svakodnevno motivisani za uspeh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA