Categories Fitness, Lepota

Workout challenge: 15 dana do vitke figure

Najgore je suočiti se sa sobom, nakon zime, stati ispred ogledala i priznati sebi da nisi zadovoljna svojim telom, a to je upravo ono kroz šta trenutno prolaze mnoge od nas. Tokom zime, nabacile smo koje kilo više i sada nas upravo tih nekoliko kilograma sprečava da uživamo u sebi i svome telu. Ovo je upravo onaj trenutak, u kome ćete odlučno krenuti u borbu, protiv viška kilograma, ako vam je zaista stalo da uživate u svojoj koži!

Zapravo, gubitak suvišnih naslaga, na kritičnim područjima i nije toliko težak, kao što mislimo. Sve što nam treba je dobar plan ishrane i treninga i do željene linije možemo doći vać za 15 dana.

Vitka linija je mnogo više od savršenog izgleda, u lepršavoj, letnjoj garderobi. Ona poboljšava vaše zdravlje, vitalnost i povećava vaš nivo energije, zato je vreme da odmah počnete sa radom na sebi!

Da biste uspeli na tom putu, važne su 3 stvari: motivacija, adekvatan trening i pravilan unos proteina.

Da biste uspešno sagoreli masne naslage, potrebno je da imate trening visokog intenziteta, koji će aktivirati svaki vaš mišić. Intenzivan trening ne samo da sagoreva dosta masnih naslaga i kalorija tokom treninga, već ima i veći afterburn efekat. Reč je o treninzima otpora, nakon kojih naše telo povećava brzinu unosa kiseonika. Pošto telo koristi više kisonika, povećava potrošnju energije i sagorevanje masti. Ovaj fenomen poznat je kao EPOC, višak potrošnje energije nakon vežbanja.

Ukoliko želite da smršate i izgradite mišiće, potrebno je da povećate unos proteina, koji će vam pomoći da prirodno sagorite masti. Da biste uneli dovoljnu količinu proteina na dnevnoj bati, potrebno je da unesete gram proteina, po kilogramu telesne težine.

Uz adekvatnu ishranu potreban vam je i adekvatan trening, koji će vas za samo 15 dana dovesti do idealne linije. Takav trening podrazumeva EPOC, a kako bi on trebalo da izgleda, pogledajte ovde!

Pročitajte i…20 minuta dnevno do fit figure: Isprobajte trening za celo telo (VIDEO)

Foto: @bodyboss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA