Categories Fitness

Zaustavite sve! Dokazano da je OVO najmoćnija vežba za seksi trbušnjake

Lea Vinalek je žena, koja poput većine nas, sedi u kancelariji od 9 do 17h i retko kada ustaje sa te stolice. Premda se ona van posla trudi da bude aktivna, puno trči i hoda, višesatno sedenje ipak uzima danak!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Osim pauze za kafu i ručak, te odlazak u toalet, Lea gotovo uopšte nije ustajala od svog stola. Zato je rešila da predloži koleginicama da se u roku radnog vremena podvrgnu čuvenom plank izazovu kako bi se razmdrali, povratili energiju, ali i pokušali da transformišu svoje telo.

Podsetimo, plank je efikasna vežba koju je moguće praktikovati u nekoliko varijanti, a aktivira mišiće stomaka, zadnjice i nogu. Najvažnije je da se vežba izvodi u pravilnom položaju. Kada se podignete na laktove i oslonite na nožne prste, od ključnog značaja je da vam gornji deo tela bude u ravnoj liniji. Težinu rasporedite na laktove i noge tako da napregnete mišiće zadnjice.

Tako je započela njena avantura sa kratkim vežbicama na poslu, a ovo su njena iskustva!

Pročitajte i… Samo 10 minuta ove vežbe dnevno i vaše telo će se potpuno transformisati

Foto: Guliver/Cover Images
Foto: Guliver/Cover Images

Isprva sam se osećala glupo 

Lea je istakla da je mogla da zatvori vrata od kancelarije, ali da je ipak stalno strahovala da je neko od kolega ne vidi kako radi vežbe pored stola. Ipak, na koncu svega niko ništa nije primetio, ili su jednostavno prihvatili činjenicu da je samo pomalo čudna.

Naučila sam koliko dugo može da traje jedan minut

Smatrala je da će minut planka biti lak posao za nju, posebno jer već dugo praktikuje jogu. Ipak, ispostavilo se da to nije tako lako, te da je ponekad sa očajanjem odbrojavala sekunde dok ne bi isteklo svih 60.

Kakve je rezultate imala ova mlada dama nakon mesec dana saznajte na sledećoj stranici…

1 komentar

  1. Probala, ali da se razumemo – za konkretne rezultate trebace vam mnogo vie od minuta dnevno! inace stoji da je odlicna vezba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA