Categories Fitness

Zbogom SALCE, dobro došao BIKINI (1.deo)

Leto je već u punom jeku, a vaši planovi dijete i fitnesa nisu se baš ostvarili, zar ne? OK, ništa strašno. Specifičan program vežbi, koji su osmislili fitnes eksperti, definitivno će omogućiti da oblikujete “bikini” telo.

 

Sumnjičavi ste? Nema potrebe, jer su ove vežbe osmišljene da koriguju problematične zone kod žena različite telesne građe. Dakle, bez obzira na to da li ste “jabuka”, “kruška”, “olovka” ili “peščani sat”, sprovođenjem vežbi uspećete da se oslobodite viška na butinama, stomaku, zadnjici… Kada odredite kojem tipu pripadate, ostaje vam samo da naučite – i sprovodite – tri vežbe!

 

Lepota i Zdravlje - oblici tela

Za ostvarivanje maksimalnih rezultata, uz svaki plan treba da radite i predložene kardio-treninge. Rezerve masnog tkiva se različito formiraju kod ljudi i zato je fitnes program kreiran ne samo da oblikuje ciljane oblasti tela, već i da – odgovarajućim tipom i intenzitetom kardio-vežbi – najefikasnije eliminiše masno tkivo sa problematičnih zona.
Iako ne možete da promenite ono što ste dobili rođenjem, možete da naglasite svoje adute i – zauvek korigujete problematične delove tela. Evo i kako…

 

TRI, ČETRI… VEŽBAJ!

Potrebno vam je…

  • Meka podloga ili prostirka
  • Par tegova (od 2 do 5 kg)
  • Opciono
    Elastična traka
    Fitnes lopta

Zapamtite… Koji god program izaberete, vežbe morate da izvodite zadatim redosledom i u dve serije. Vežbajte svaki dan u periodu od mesec dana, a jedan dan u nedelji pauzirajte.

 

PROGRAM TRENINGA za SVAKI TELESNI TIP


Zagrejte se desetominutnim džogingom. Potom, dvadeset minuta izvodite kombinaciju kardio-vežbi (trčite, hodajte, vozite bicikl ili plivajte – 3 minuta brzo, minut sporo), a onda uradite tri ključne vežbe za vaš telesni tip (ako su vam previše lake, ponovite ih više puta nego što je navedeno u uputstvu). Završite trening sa deset minuta laganog hoda.

 

 

LEPOTA I ZDRAVLJE - Ketrin Zita Dzouns

 

Poznata “jabuka” Ketrin-Zita Džons

 

 

 

 – BIKINI PLAN za JABUKE – 

Problematične zone: Stomak i grudi.

VEŽBA 1
Za uži struk

1. Započnite vežbu u stojećem položaju – razmaknite stopala u širini ramena, uzmite tegove a ruke držite opušteno uz telo. Duboko udahnite, tako što ćete uvući stomačne mišiće koliko možete, i povijajte ramena unazad sve dok ne osetite istezanje grudnog koša.
2. Polako istegnite desnu stranu tela, puštajući da teg sklizne preko spoljašnje strane butine. Ostanite u ovom položaju dok ne izbrojite do tri, a onda se vratite u početnu poziciju. Ponovite 20 puta sa svake strane tela.


VEŽBA 2
Za ravniji stomak

1. Lezite na leđa, postavite ruke na pod, uz telo, i podignite kolena prema grudima. Udahnite pa ispružite noge.
2. Nogama izvodite “makaze” (gore-dole), ravnomernim tempom i zategnutih stomačnih mišića. Ponovite 15 puta.


VEŽBA 3
Za čvršće grudi

1. Lezite na fitnes loptu (leđa na lopti, zadnjica na ivici, a kolena savijena pod pravim uglom) i uzmite tegove. Podignite ruke iznad grudi.
2. Spustite ruke i odručite ih koliko god možete, a onda ih vratite u početni položaj. Ponovite 25 puta.

 

 

SUTRA: Bikini plan za KRUŠKE (problematične zone butine i zadnjica)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA