Greške pri nanošenju maske za kosu koje svi pravimo

by | 26 januara, 2022
Greške pri nanošenju maske za kosu

Greške pri nanošenju maske za kosu nam mogu oštetiti vlasi, te frizuru učiniti beživotnom i bez sjaja. 

Svaki frizer će vam reći da je regenerator sastavni deo svakog pranja kose, a isto tako i da je maska za kosu nešto potpuno drugačije, što biste, ako želite imati zdravu kosu, trebalo da koristite barem jednom sedmično. Ipak, iako sve ovo znamo mi ili ne koristimo masku za kosu ili je koristimo pogrešno. Evo o čemu je reč.

Greške pri nanošenju maske za kosu

Maska za kosu daje joj sjaj, hrani je, poboljšava njenu elastičnost i čvrstoću, a to bi , bez obzira na tip kose, svakako trebalo biti prioritet. Ali znate li kako zapravo pravilno naneti masku za kosu? Za one koji imaju jako oštećenu kosu, preporuke su da nanesete masku uveče, prespavate i da tek ujutro operete kosu. Ali šta je s regularnim korištenjem?

Pročitajte i… 5 ključnih pravila upotrebe maske za kosu

Realno, najčešće ćemo masku za kosu naneti kao poslednji korak pranja kose za vreme tuširanja. Ali oliko je zapravo pravilno naneti masku na potpuno mokru kosu?

Ako masku nanosite na kosu koja je natopljena vodom, u folikule vlasi, neće ući svi benefiti koje maska pruža, odnosno, kosa će apsorbirati manje proizvoda. Ono što bi trebalo da uradimo jeste da nežno ocedimo kosu ili da natapkamo peškir. Pa tek onda da nanesemo masku, prolazeći prstima duž cele kose. Nakon što isperemo kosu od maske i isfeniramo je, imaćete bolji volumen, veći sjaj i zdraviju kosu.

Priredila: Lana Biželj
Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs triocean/iStock via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.