Categories Kosa, Lepota

Hair trend za jesen 2018: Prepečeni kokos je novi trend u bojenju kose

Svaka brineta koje je barem jednom pokušala obojiti svoju kosu u plavu zna da to nije baš brz i jednostavan proces. A čak i kada uspete postići željenu nijansu, nakon nekoliko nedelja pojavljuje se izrastak zbog kojeg je neophodno ponovo posetiti frizera. Ali novi trend u bojenju kose to uveliko olakšava.

Takozvana nijansa prepečenog kokosa je najavljena kao hit jeseni te donosi savršeno osveženje za brinete, bez puno truda. Reč je, zapravo, o modernoj varijanti ombre trenda koji vam dopušta da zadržite tamni koren i samim time olakšava održavanje boje. Ali za razliku od klasičnog ombrea, nova tehnika ima mekši prelaz iz smeđe u plavu nijansu te boje izgledaju kao da se prelivaju jedna u drugu.

A post shared by ATL H A I R + B A L A Y A G E (@kayluhskolors) on

Originalna nijansa pečenog kokosa uključuje tamni, prirodni koren i ledeno plave vrhove, ali u zavisnosti od  vašeg tena i boje očiju, možete odabrati i neku topliju nijansu plave. Zbog laganog prelaza boja deluje prirodnije nego kod klasičnog ombrea, iako je istovremeno jako efektna te će transformirati vaš izgled.

Već smo spomenuli i da ju je izrazito lako održavati jer se ne morate brinuti oko izrasta koji je ionako poželjan za ovaj look, a jedino što trebate nabaviti jest ljubičasti šampon koji će spriječiti izbijanje žutila na plavim dijelovima kose.

Razigrana frizura koja će obeležiti kraj leta!

Foto: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA