Hiperpigmentacije: Upoznajte novog saveznika koji će vam omogućiti da prevaziđete ovaj beauty izazov!

by | 11 aprila, 2022
hiperpigmentacije

Hiperpigmentacije su jedan od najvećih kozmetičkih izazova, koji – s dolaskom sunčanih dana – postaje još komplikovaniji budući da je glavni uzrok njihove pojave nezaštićeno izlaganje suncu.

Hiperpigmetacije… Na samom početku, hajde da razjasnimo kako zapravo nastaju! Uloga melanina u koži jeste da je štiti od sunca. Zahvaljujući njemu, naša koža ima sposobnost da potamni, te da se na taj način brani od štetnih uticaja UV zračenja. Nastanak melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekotrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Tako nastaju hiperpigmentacije. Borba za ujednačen ten zato zahteva redovnu negu i visokoefikasnu zaštitu od sunca specijalno formulisanu prema potrebama kože sklone hiperpigmentacijama.

Hiperpigmentacije: Kako da se nosite sa njima?

Oslonite se na moć tiamidola!U potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije rezultate u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, Eucerin® istraživački centar – tokom desetogodišnjeg istraživanja – testirao je oko 50.000 supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se tiamidol. U pitanju je jedinstvena supstanca koja deluje na uzrok, a ne na posledicu – smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju.

Posegnite za inovativnim rešenjem

Kada je o zaštiti od sunca kože sklone hiperpignmentacijama reč, dolazak proleća pravi je trenutak da u svoju jutarnju rutinu uvedete preparate s visokom zaštitom od sunca. Od ovog proleća, ta rutina doneće vam još više zadovoljstva i samopouzdanja jer novi Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluidi za zaštitu od sunca SPF 50+, osim što pomažu u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, poseduju i pigmente koji pružaju ujednačen izgled vašem tenu i pokrivaju fleke.

Tonovi svetlije i tamnije nijanse razvijeni su u saradnji sa profesionalnim šminkerima, a na vama je samo da odaberete onaj koji će u potpunosti odgovarati prirodnom tonu vaše kože, te kažete zbogom tečnim puderima, ali i flekama od sunca. Superiorna zaštita od sunca, koju  Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ pruža, podrazumeva fizičku i biološku zaštitu od posledica dejstva vidljive svetlosti visoke energije, poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible LIght), za koju je dokazano da može da izazove pojavu hiperpigmentacija i prevremeno starenje kože.

lepotaizdravlje.rsPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.