Categories Kosa, Lepota

Hygge – vodeći trend boje kose koji pristaje svima

Čini nam se da je 2017. unela neočekivane promene kada su u pitanju boje i stilovi kose. Danski izraz hygge (hu-ga) je ostavio trag u svim trendovima, pa ni hair-stilisti nisu ostali imuni na njega. Hygge bi se najbolje mogao prevesti kao “opušten” ili udoban, a ovako se odrazio kada je po sredi trend boje kose.

Od velikih kontrasta pramenova i platinasto plave, boje su postale prirodnije i toplije. Dominiraju bakarne, braon, crvenkasto-naranžaste i toplo plave nijanse. Da bi dočarala novi trend, hair-stilistkinja Riavna Kapri je rekla: “Što manje hladne, što više tople”. U praksi je ovo dovelo do toga da sve dame  sa farbanom ili senčenom kosom vizuelno dobiju za ton tamniju kosu. I najekstremnija varijanta ovog trenda izgleda prirodno i podrazumeva da se boje lagano prelivaju jedna u drugu, tako da se ne zna gde je boja/četka „ušla“ u kosu. Ovaj trend se odnosi samo na kolorit, ali ne i na tehniku bojenja kose.

Evo nekoliko primera ovog kolortrenda.

Crvenkasta braon nijanse

Braon kosa koja je osenčena zemljanim crvenim tonovima je savršena za dame sa tamnom kosom koje žele promene, a nesigurne su, kao i za one koje su imale hladne pramenove ili ombre na tamnoj kosi.

Foto: @chrisgreenehair/Instagram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA