Indeed je kanadski brend, po prodaji odmah iza The Ordinary, koji je prvi na svetu

by | 18 aprila, 2022

Danas se antiejdžing rutina ne može zamisliti bez retinola, a Indeed Retinol Reface krema je jedan od najboljih na tržištu, po vrlo pristupačnoj ceni.

Piše: Jelena Sazdanović-Sušić, dipl. farmaceutkinja i autorka bloga beautyaxiom.com

U nameri da poveća učinkovitost, a smanji mogućnost iritacije Indeed je iskombinovao retinol, bakuhiol i palmitoyl tripeptide-38 (peptid za koji se tvrdi da ima dejstvo slično retinolu). Koncentracija nije poznata, jer se koncentracije tri različite aktivne supstance sa sličnim dejstvom ne mogu sabirati.Za koga je Indeed Retinol Reface krema?

Za one koji su se već sretali sa retinolom, nije za početnike (retinol za srednji nivo, posle upotrebe 0.3%, a pre upotrebe 1%, ako je uopšte potrebno koristiti 1% kod dubljih bora i otporne kože). Lagane je teksture, koja vrlo brzo upija i samostalno će najviše odgovarati masnoj i mešovitoj koži, a suva koža može da je koristi u vidu seruma i prati bogatom neutralnom kremom preko.

Preparat je u adekvatnoj ambalaži koja dobro štiti aktivne supstance i nema dodate mirise. Pri prvom susretu sa preparatom retinola treba poštovati 3-2-1 metodu. Prve nedelje je upotreba na treći dan, druge na drugi i treće svako treće veče ako nema iritacija. Dehidratacija kože je normalan propratni efekat korišćenja retinola i zato treba pojačati hidrataciju.

Koža koja se pravilno neguje retinolom, ima zdrav retinolski sjaj, fotooštećenja su manja, fleka je manje, „ispolirana“ je, i to su efekti ove kreme. Osim toga, uz retinol mora da se koristi SPF, što je osnovni preduslov prevencije fotostarenja.

Šta je bakuhiol?

Bakuhiol je prirodna supstanca koja ne spada u retinoide, ali ima dejstvo slično retinolu u smislu pojačanja produkcije kolagena i uticaja na enzim koji razgrađuje kolagen (više kolagena čini kožu čvršćom). Za razliku od retinola, koji se jako dugo koristi, o bakuhiolu postoji malo studija, ali one obećavaju (antioksidans, antibakterijsko delovanje, umanjuje akne, uticaj na sintezu kolagena, ali bez iritacija koje daje retinol).

Za koga su Indeed Bakuchiol Reface tupferi?

Za one koji imaju masnu ili mešovitu kožu, bubuljice, bore, a žele efekat, bez propratnih reakcija koje daje retinol. Pored bakuhiola, tu je i niacinamid, koji vrši seboregulaciju. Ovi pamučni tupferi se mogu koristiti ujutro i uveče, i u trudnoći, za razliku od retinola. Zbog reljefne površine, tupferi imaju i efekat blagog mehaničkog pilinga.

A šta za predeo ispod očiju?

Uvek krema formulisana baš za taj predeo, jer retinol za lice može da iritira. Estar retinola (retinil linoleat), riboza sa efektom protiv bora, biljni ekstrakti u podlozi od skvalana, glicerina i ulja avokada, čine ovu kremu nežnom, ali efikasnom za taj deo.

Kada se koristi Indeed Reface krema za područje oko očiju?

Oko tridesete godine, ili kada se primete prve bore. Uveče, nežno utapkati domalim prstom ispod oka i ukrug oko orbitalne kosti, dalje od vodene linije.

Proizvodi se mogu kupiti u DM drogerie marktu, kao i online shopu kozmetikateatar.com

Promo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.