Jednoslojni mejkap je nova dimenzija prirodnog looka koju smo čekali

by | 7 aprila, 2022
Jednoslojni mejkap

Jednoslojni mejkap trenutno dominira svetom lepote, a u pitanju je je jednostavno i minimalno nanošenje šminke za maksimalan natural efekat. 

Iako možda zvuči kao da je u pitanju lagani, prirodni mejkap, zapravo ovaj način šminkanja ima sve korake konturisanja, ali se to radi odjednom. Naime, obično tokom mejkap rutine, nanosimo i puder, i korektor, te bronzer, pa rumenilo, pa highlighter, uz blendovanje koje dolazi između. Međutim, u ovom slučaju – nanosimo sve odjednom i postupno blendujemo.

Jednoslojni mejkap- korak po korak za prirodni izgled

Ideja iza ovakvog načina šminkanja krije se u nastojanju da ne gomilamo proizvode na lice, već da sve nanesemo odjednom.

Pročitajte i… TikTok trik za savršeno nanošenje karmina

Proizvodi (puder, korektor, bronzer, rumenilo) bi trebalo da budu kremasti. Zatim lagano naprskamo fiksator, a onda počinemo da blendamo od najsvjetlijeg do najtamnijeg proizvoda na licu (kreće se sa korektorom, zatim rumenilom, pa bronzerom, pa onda konturama). Ukoliko ima potrebe, nanositi još fiksatora tokom šminkanja.

Na ovaj način sprečavamo „cakey look“ i šminka se bolje stapa uz lice, a budući da sve proizvode nanosite u istom sloju, reč je o mejkapu koji izgleda prirodno iako je sve samo ne to. Detalje kako dobiti ovaj look pogledajte u videu u nastavku.

@chloemorello It WORKS! Plus it saves product & time 💄✅ #makeuphacks #makeuptechniques ♬ original sound – Makeup & beauty with Chloe

Priredila: Lana Biželj za ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsLikoper/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.