Categories Lepota

Kako da napravite bob, čak iako imate dugu kosu (VIDEO)

Iako je bob jedna od najpopularnijih frizura, za kojom svi čeznu, mnogim ženama je žao da skrate kosu, naročito ako su pre toga imale veoma dugu kosu. Međutim, ne postoji žena, koja trenutno nije u velikoj dilemi, da isproba frizuru, koja it devojkama besprekorno stoji.

Iako je duga kosa decenijama unazad simbol ženstvenosti, s vremena na vreme svaka od nas poželi promenu. Ako niste dovoljno hrabre, ipak postoji način da barem tokom dana ponesete drastično kraću frizuru, u vidu “lažnog boba”, koju ćete pred spavanje veoma jednostavno transformisati u vašu kosu.

Ako ste dovoljno pažljivi, ova frizura će izgledati besprekorno, potrebno je samo da pažljivo sakrijete kosu i učinite da taj prelaz izgleda zaista prirodno.

Ovu frizuru možete izvesti na malo dužoj kosi, stepenasto ošišanoj. Najbolje bi bilo, da uvijete blage lokne, kako biste postigli što prirodniji izgled. Kosu vežite u niski rep, a gumicu spustite malo niže od mesta gde želite da frizura započne. Poželjno je da gumica bude blago opuštena. Kraće pramenove kose izvucite iz repa, posebno one koji uokviruju lice. Kosu, vezanu u rep, uvijte ka unutra i fiksirajte je ukosnicama, tako da možete pomerati glavu, a da kosa ne ispadne. Zatim još jednom namestite sve kraće pramenove i imaćete idealnu frizurz za sve prilike.

Ako niste, sigurne, ovde možete pogledati kako da napravite ovu popularnu frizurz, korak po korak.

Foto: @outfital

Pročitajte i…Novi hair trend: Ukrasne ukosnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA