Otkrijte koji tip kovrdža vam najbolje pristaje!

by | 6 marta, 2019

Mnoge žene imaju prirodno kovrdžavu ili valovitu kosu, u tome postoji bitna razlika. Mi smo za vas istražili kakvi sve tipovi kovrdžave kose postoje. Klasifikacija od A do C zasniva se na širini i prečniku kovrdže.

A: Valovita kosa

Kosa fine, blago uvijene strukture, koju je vrlo jednostavno ispraviti. Dame sa ovim tipom kovrdža moraju da obrate pažnju da ne koriste teške preparate za stilizovanje kose, jer oni mogu učiniti da ova mekana kosa izgleda beživotno. Ovom tipu kose prijalo bi malo vazdušaste pene uz koren dlake, što bi doprinelo volumenu ovakve frizure. Podvrstom ovog tipa mogu se smatrati lokne S tipa koje su do korena rastresito raspoređene, a pri dnu sve gušće. Postoji i treća vrsta valova, oni su gusti i počinju iz korena. Ovakvoj kosi pogoduje šampon bez sulfata da bi se uklonila prekomerna vlaga i zadržao se prirodan volumen.Pročitajte i…Neobična boja kose koja će vas oduševiti ove zime

B:Tipična kovrdžava kosa

Klasične, spiralne lokne koje podsećaju na feder. One variraju u odnosu na zgusnutost njihovih prevoja, u odnosu na to, postoje podvrste i ovog  tipa kovrdžave kose. Dame koje imaju ovaj tip kose imaju bujnu i raskošnu frizuru. Ovaj  tip kose sklon je brzom isušivanju, pa se preporučuju gelovi za stilizaciju na bazi ulja. Ovaj tip kose je gust, lokne se prepliću i idu jedna uz drugu, uokvirujući lice, poput rama.

C: Afro lokne

Ova kosa je vrlo suva i gusta, pored toga dlaka može biti ili vrlo gruba, koja definiše lokne, ili  jako meka, koja podseća na žbunastu strukturu. Iako deluje nezgodno,  ovaj tip kose veoma je pogodan za raznoliko oblikovanje, i najrazličitije frizure.

Pročitajte i…Kako da za deset sekundi proverite da li je vaša kosa spremna za farbanje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Pinterest

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.