Kako da uklonimo boju za kosu

Eksperti otkrivaju bezbednije načine uklanjanja boje za kosu.

by | 5 jula, 2021

Tokom pandemije koronavirusa, bjuti svet podstrekivao je trend prirodne kose, pa se stoga sve više žena odlučivalo na ovaj korak. Ali kako da uklonimo boju za kosu, na bezbedan način?

Bilo da ste odlučili da krenete putem “all natural” ili vam je jednostavno dosadila dosadašnja boja kose, velike su šanse da svakako ne želite da vam boja traje zauvek. A dobre vesti su da i neće. Za one koji ne uspevaju dovoljno brzo da se otarase boje za kosu, postoje načini kako da delimično ili u potpunosti uklonite boju. A stručnjaci otkivaju i kako. (Pročitajte i… 3 najpopularnije boje za kosu ove sezone)

Možemo li da uklonimo boju za kosu?

Odgovor na žalost nije onakav kakav ste voleli da čujete. Profesionalni hair stilisti kažu da uklanjanje boje za kosu zavisi od tipa same farbe. Kanu i neke farbe je teško skinuti, jer dublje uđu u samu vlas. Privremene farbe kao i sjajevi se stoga lakše skidaju.

Drugi faktor koji utiče na uklanjanje boje jeste i sam tip kose.

Kako ukloniti boju za kosu?

Prema stručnjacima, potrebno je koristiti preparate koji sadrže vitamin C ili sulfat. Ovi sastojci razgrađuju boju i pomažu da ona prirodno izbledi.

Isto tako, pomažu i šamponi za duboko čišćenje vlasi, kao i maske za kosu za ovu namenu. Stilisti upozoravaju da nikako ne pokušavate da izbledite kosu sami kod kuće uz pomoć blajha, jer ćete oštetiti vlasi.

Kako da uklonimo boju za kosu kod kuće

Nabavite prašak vitamina C i pomešajte ga sa šamponom. Ukoliko u apotekama nema praška, možete iskoristiti i izdrobljene tablete vitamina C.

Pomešajte vitamin C i šapon u razmeri 1:2 (količina zavisi od dužine kose). Pastu nanesite na mokru kosu i umotajte je u peškir. Ostavite da deluje sat vremena.

Ova maska razgrađuje molekule boje te pomaže da se farba lakše ispira.

 

lepotaizdravlje.rs Jun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images