Categories Lepota

Kako da vam koža ostane hidrirana tokom leta?

Hidratacija kože ništa manje nije važna tokom leta, kada je koža izložena štetnim UV zračenjima, pa neretko primetimo, kako je ispucala, sklona ljuštenju i izuzetno suva na dodir. Zbog visokih letnjih temperatura, naša koža vrlo brzo postaje suva i dehidrirana, pa je usled toga sklona crvenilu i iritacijama.

Površinski sloj kože peruta se i obnavlja, pa je zaista važno pojačati hidrataciju tela i spolja i iznutra. Uz ovih nekoliko jednostavnih beauty saveta, koža će vam biti hidrirana tokom celog leta.

1. Ne zaboravite na piling

Piling je neizostavan korak u našoj beauty rutini, posebno tokom leta, kada je veoma važno da kožu lica i tela detaljno očistimo od mrtvih ćelija i nečistoća. Kožu je važno detaljno pilingovati, barem 2 puta nedeljno, kako bismo je očistili od nečistoća i pojačanih masnoća, koje koža leti luči. Nanosite piling kružnim pokretima, kako biste podstakli cirkulaciju kože i na taj način učinili da ona izgleda sveže i sjajno.

2. Bogato nahranite kožu

Nakon pilinga, neophodno je koži ponovo vratiti vlažnost i dubinski je negovati. Bitno je da kožu nahranimo bogatom, hidratantnom kremom, ili uljem po izboru, kako bismo učinili da izgleda zdravo i sačuvali njenu elastičnost. Ukoliko ne volite da vam na koži osta ne mastan film, nakon nanošenja kreme, odaberite one na bazi vode, koje se veoma lako razmazuju i upijaju u kožu. Odaberite lagane formule, koje neće zapušiti fore i stvoriti težak osećaj na koži.

3. Ne zaboravite negu dlanova i stopala

Tokom leta, veoma je važno da detaljno negujete kožu stopala i dlanova, kao i nokte, jer na tim mestima, koža često može da zadeblja i popuca, što stvara neprijatan i pomalo bolan osećaj. Za tu vrstu nege odaberite kremu koja u svome sastavu sadrži keratin, koji obnavlja i zadržava vlažnost kože, ali i poboljšava kvalitet noktiju.

Foto: @debiflue

Skin care saveti: 5 beauty navika koje je potrebno da usvojite pre tridesete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA