Šiške su u modi, ali ovo morate znati pre nego što ih skratite

by | 22 oktobra, 2020
Kako nositi šiške

Ove godine šiške su veoma popularne, ali njihovo skraćivanje je promena o kojoj treba dobro razmisliti. S obzirom na to da im je potrebno oko godinu dana da porastu, ishitrena odluka može vas nervirati mesecima kasnije. Pre nego što odete u frizerski salon, saznajte kako stilizovati i nositi šiške. (Pročitaj: Ova boja kose pristaje svima, bez obzira na ten i boju očiju)

Kako odabrati najbolji oblik?
Na internetu pronađite fotografije šiški koje vam se dopadaju i pokažite ih svom frizeru. Tako neće imati nedoumice kada je u pitanju njihova dužina i oblik.

Najbolje je da šiške prilagodite obliku lica, a ako niste sigurni šta je to što bi vam pristajalo, posavetujte se sa frizerom. Drugi način je da pronađete neku poznatu ličnost čiji je oblik lica sličan vašem. Pronađite fotografije na kojima nosi šiške i videćete da li vam se takva frizura dopada. (Pročitaj: Britni Spirs ponovo nosi šiške!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Koliko ih često treba skraćivati?
Zavisi od stila. Ako su guste i teške, skraćujte ih na tri do šest nedelja. Ako su istanjene, to možete raditi jednom u dva ili tri meseca. (Pročitaj: Ovu frizuru vetar ne može da pokvari, a posebno je praktična za jesenji period)

Kako odrediti dužinu?
Ako imate kovrdžavu kosu, šiškama će trebati znatno više vremena da porastu. Uvijena kosa izgleda mnogo kraće, pa to imajte u vidu pre nego što uzmete makaze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Kako nositi šiške

Da li je za negu šiški potrebna neka posebna kozmetika?
Šiške neprekidno dodiruju lice i upijaju ulje i znoj sa čela. Zbog toga se maste brže od ostatka kose. Da ih ne biste prali svakog dana, koristite suvi šampon.

Kako ih stilizovati?
Šiške nemojte fenirati i peglati svakodnevno jer ćete tako uništiti strukturu dlake. Agresivna sredstva koristite samo za posebne prilike, a inače je dovoljan običan fen. Poprskajte šiške vodom, očešljajte ih u smeru u kojem želite da budu i usmerite fen kako biste ih lakše oblikovali.

Za prirodniji izgled, samo ih raščešljate i pustite da se prosuše na vazduhu. (Pročitaj: Šakira vam otkriva pet saveta za živahne uvojke i upečatljivu frizuru)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K A C E Y (@spaceykacey) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.