Kako očistiti veštačke trepavice?

by | 22 maja, 2020
Kako očistiti veštačke trepavice, Lepota i zdravlje

Veštačke trepavice jesu onaj naizgled nevažni detalj, ali koji može napraviti razliku između prosečnog i fenomenalnog izgleda. Mnoge žene izbegavaju da ih koriste, misleći da je njihova aplikacija teška i da zahteva veliku preciznost. Takođe nisu sigurne kako treba očistiti veštačke trepavice. (Pročitaj: Kako staviti veštačke trepavice? )

Sa druge strane, brojne dame ne žele da se odreknu glamuroznog izgleda koji one pružaju. U svakom slučaju, prateći nekoliko jednostavnih koraka, one uvek spremno čekaju na vaš naredni izlazak.

Kako očistiti veštačke trepavice, Lepota i zdravljeČesto se nakon celonoćnog provoda, a posle i pokojeg alkoholnog pića, samo sručimo u krevet, ne vodeći računa o skidanju šminke. To je velika greška. Brižljivim skidanjem makeup-a omogućavamo našim porama da ponovo dođu do kiseonika te sprečavamo moguće iritacije.

Evo kako očistiti veštačke trepavice na najlakši način

A čišćenje veštačkih trepavica mnogo je lakše nego što mislite, dok će redovno održavanje ovog beauty pomagala učiniti da traju duže i izgledaju isto onako kao i kad ste ih kupili.

Ceo proces započnite uklanjanjem preostalog lepka koji se nalazi na vašim veštačkim trepavicama. U tu svrhu, poslužiće vam pinceta. Pomoću nje, pobrinite se da baš sav lepak bude uklonjen – savetuju šminkeri.

Nakon toga, s veštačkih trepavica uklonite i maskaru. Najbolje je da uzmete čistu četkicu, umočite je u micelarnu vodu i nežnim pokretima pređete preko svih dlačica. Micelarna voda učiniće da maskara nestane, a vaše veštačke trepavice biće čiste. Kad ste uklonili svu maskaru, vaticom potopljenom u micelarnu vodu prebrišite još jednom cele trepavice. (Pročitaj: Provereni trik za duge i guste trepavice )

Kako očistiti veštačke trepavice, Lepota i zdravlje

Na vama je da odaberete micelarnu vodu koju ćete koristiti za negu lica, kao i za čišćenje veštačkih trepavica, ali vodite računa o tome da to bude kvalitetan proizvod. Ukoliko imate osetljive oči, budite posebno obazrivi, kako ne biste završili s iritacijom očiju.

Nakon pranja trepavica, osušite ih brisanjem čistim peškirom, ili još bolje, papirnim ubrusom. Ne zaboravite da vaši pokreti moraju biti nežni. U protivnom, možete pokvariti oblik veštačkih trepavica, te će one postati neupotrebljive.

Ukoliko nameravate da svoje veštačke trepavice koristite više puta, sačuvajte kutijicu u kojoj su bile kad ste ih kupili. Na taj način ćete ih zaštititi od prljanja i sačuvati njihov savršen oblik. (Pročitaj: Makeup preporuke poznate šminkerke Ene Jović: Sve o veštačkim trepavicama )

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.