Kleopatrine male tajne lepote

by | 6 marta, 2020

Egipatska vladarka Kleopatra važi za jednu od najlepših žena svih vremena. Za svoju negu koristila je jednostavne sastojke koji su i vama dostupni, a mi vam otkrivamo njene male tajne lepote.

Hoćete li se odlučiti za odlazak u salon ili ćete poslušati savete stare preko dve hiljade godine odlučite sami. Činjenica je da u Kleopatrino vreme nije postojala industrija lepote s neograničenim izborom kozmetičkih proizvoda, pa se njeno ulepšavanje svodilo isključivo na proizvode bazirane na prirodnim sastojcima biljnog ili životinjskog porekla. Tu su njene male tajne lepote.

Magareće mleko i med

Veruje se da je Kleopatra svoju glatku i negovanu kožu dugovala hranjivim kupkama od magarećeg mleka i meda. Egipćanke su koristile ovu kombinaciju sastojaka i za maske za lice. Proizvodi od magarećeg mleka su sada dostupni, kao i magareće mleko. Međutim, ukoliko baš i nemate nešto puno novca, jer je to prilična investicija, dobro će doći i obično mleko u kupki sa 5 velikih kašika meda. To su Kleopatrine male tajne lepote. Probajte…

med i mleko lepota

So iz mrtvog mora

Mrtvo more smatra se najvećim prirodnim spa centrom na svetu, a kupanje u njemu se, zbog izrazito visoke količine lekovite soli, preporučuje ljudima sa kožnim bolestima i generalno problemima vezanim za kožu.  Kleopatra je bila svesna ovih lekovitih i negujućih svojstva, te je so iz mrtvog mora koristila u svojoj beauty rutini. So iz Mrtvog mora se može kupiti, dostupna je na tržištu a ukoliko niste sigurni kako biste je koristili obratite se nekom od brojnih kozmetičkih salona koji je imaju u svojoj ponudi. Jedan od načina je i plutanje u soli iz Mrtvog mora, što će vašu kožu učiniti izuzetno mekanom, svežom i glatkom, a telo opustiti.

so mrtvo more lepota

Maska za lice od grožđa i meda 

Grožđe je poznato kao odličan antioksidans, i u današnje vreme možemo pronaći mnogo kozmetičkih preparata koji u sebi sadrže ulje semenki grožđa. Kleopatra je odlično znala da je grožđe dobro za njeno lice, pa je često koristila masku od grožđa. Ovu masku možete i sami napraviti: pomešajte izgnječeno grožđe sa kašikom meda, nanesite na lice i ostavite da deluje oko 15-ak minuta. Isperite mlakom vodom. Ako je mogla Kleopatra da iskoristi ove male tajne lepote možete i vi.

maska grozdje i med lepota

Egipatska depilacija

U većini kozmetičkih salona možete zakazati tretman egipatske depilacije, koji je manje bolan u odnosu na ostale, a ima isti ekefat prilikom uklanjanja dlačica. Glavni sastojak ove metode je šećerna pasta koja u  potpunosti eliminiše urasle dlačice. Prednost je što odgovara svim tipovima kože i potpuno prirodnim sastojcima čuva njeno zdravlje. Očigledno je da je Kleopatra znala šta radi jer su njeni recepti opstali hiljadama godina, piše elle.hr

Foto: Guliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.