Da li ste znali da nepravilno korišćenje kokosovog ulja može da vam napravi problem na kosi?

by | 27 oktobra, 2020

Kokosovo ulje i kosa – na šta treba obratiti pažnju

Već smo pisali da kokosovo ulje može da učini čuda za važu kožu i kosu, ali da pored prednosti ima i određene mane. Dermatolozi smatraju da je ono uglavnom pouzdan dodatak beauty rutini, ali da za neke tipove kože nikako nije dobar izbor (pročitaj više OVDE).

Takođe, da li ste znali da ako ga ne koristiti na ispravan način može da vam napravi probleme? Zbog toga nikako ne smete zanemariti da ispratite uputstva za korištenje.

Kako bismo vam pomogli u tome, danas pišemo na temu – kokosovo ulje i kosa.

Naime, svako prirodno ulje za negu kose koristi se drugačije, pa ni kokosovo nije izuzetak. Baš zato, ne treba da vas čudi ako nakon njegovog korišćenja niste dobili meku i zdraviju kosu kakva se propagira, već suprotne rezultate. Znači, niste ga upotrebljavali kako treba. (Pročitaj: “Crna magija”: Kafa u službi lepote)

Kokosovo ulje i kosa: Kako ga koristiti na ispravan način?

Kokosovo ulje kada se nanese na kožu stvara zaštitni sloj, odnosno zadržava dobre stvari unutra, a loše napolju. Problem nastaje ako ga koristite na suvom temenu i kosi jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre pa kosu može da učini vrlo suvom i krhkom. Ovo ulje treba koristiti na vlažnoj kosi ili nakon što ste na nju naneli sprej ili kremu na bazi vode. (Pročitaj: 7 tajni za negu kože u koje se kune Sofija Vergara)

Još jedan razlog lomljive i suve kose uzrokovane korištenjem kokosovog ulja može biti loše ispiranje kose. Naime, ovo ulje je nephodno dobro isprati. Imajte na umu da blagi i prirodni šamponi mogu doprineti zadržavanju ulja, pa ako ih koristite, obavezno dodatnu pažnju posvetite ispiranju kose.

u kosi

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.