Koliko je trbušnjaka potrebno da dnevno uradite, kako bi imali ravan stomak?

by | 10 juna, 2019

Ravan, čvrst stomak nije samo estetski privlačan već je i pokazatelj zdravlja jer su čvrsti trbušni mišići preduslov za dobro držanje i dobar koštano-mišićni sklad. Zbog toga je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba da uradite svaki dan da bi vežbanje dalo dobre rezultate.

Trbušni mišići jedna su od najznačajnijih skupina mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje i deluju poput svojevrsnog zida koji drži čitavo telo. Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomak, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vežba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo da izbegnemo izvođenje prevelikog broja trbušnjaka zbog čega je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba da uradimo dnevno da bi rezultati bili vidljivi.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vežbe za učvršćivanje abdomena. Pripazite i na ishranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, ni jedna vežba neće imati dugoročan učinak.

https://www.instagram.com/p/BtYmw-ulhVa/

Ukoliko se toga pridržavate, definisane trbušnjake ćete videti već nakon nekoliko nedelja, a savet je da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovita navika. Tokom vežbanja trbušnjaka vrlo je važno pravilno podupreti glavu i vrat. Ruke nam nikada ne smeju služiti tome da guramo glavu napred kako bi lakše podigli telo. Takođe, trbušnjake uvek treba raditi sa savijenim kolenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pdridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako da ih stavite ispod kauča.

Pročitajte i…Sport koji je najefikasniji za skidanje masnih naslaga na stomaku: Plivanje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.