10 pravila nege kose koja svaka devojka mora da zna

by | 26 januara, 2016

Pre nego što sledeći put počnete da očajavate zbog izgleda svoje frizure, setite se da se gotovo niko nije rodio sa savršenom kosom! Treba da joj posvetite dovoljno vremena i novca kako bi bila zdravija, lepša i negovanija. Uz ovih deset saveta taj cilj biće vam još bliže!

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Zdrava kosa

Jednom nedeljno na kosu nanesite masku. Primetićete razliku u sjaju kose i njenom celokupnom stanju već posle prvog sledećeg pranja.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Koristite proverene proizvode

Kada je reč o kosi, trebalo bi da je tretirate baš kao i svoje lice. Ne libite se da koristite više proizvoda kako biste imali jaku, otpornu i zdravu kosu.

Ostala pravila za negu kose koja treba da znate pročitajte na sledećim stranama…

dcc2ccd9

Prirodan volumen

Kako bi vaša frizura što duže imala volumen, spavajte sa kosom pokuljenom u labavu punđu. Kada ustanete ujutru, imaćete frizuru na kojoj će vam svi pozavideti!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ključ je u temperaturi

Kada kupujete stilizatore – fen, peglu ili figaro – birajte one koji imaju funkciju podešavanja temperature. Zapamtite da najviša temperatura nije uvek najbolje rešenje, već da treba da je birate prema svom tipu kose, te je eventualno pojačate tokom stilizovanja kose.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Važnost češljanja

Kosu treba češljati svake večeri pred spavanje, jer češljanje omogućava prirodnim uljima kose da se razlože po čitavoj njenoj dužini. Takođe, za češljanje mokre kose bi trebalo da nabavite specijalizovan češalj, jer meka četka može da je uništi i izlomi.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Održavanje farbe

Kako bi vam farba trajala duže, ređe perite kosu. Pranje kose dva do tri puta nedeljno sasvim je dovoljno da vašu farbu održi postojanom, a jednom nedeljno operite je specijalizovanim šamponom za farbanu kosu.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Trik za volumen

Želite još volumena u svojoj kosi? To lako možete postići pomoću jednostavnog trika – promene razdeljka. Naime, premeštanje razdeljka sa strane, na kojoj ga inače nosite, na njoj suprotnu stranu, kosi ćete dodati iznenađujuće više volumena.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Važnost balzama

Nakon pranja kose, nikada nemojte preskočiti stavljanje balzama. On neguje kosu i pruža joj jačinu koju joj, nažalost, sam šampon ne može pružiti.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Majka priroda

Važno je da što pre zavolite prirodan izgled svoje kose – bilo da je ona kovrdžava, ravna ili talasasta.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Prava pomoć

Važno je da svoju kosu oblikujete pomoću odgovarajućih četki, šnalica i proizvoda. Obavezno koristite sprej za zaštitu od toplote, dobru četku koja će vašoj kosi doneti više sjaja, a lakom za kosu dodatno ćete oblikovati svaku frizuru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.