Categories Kosa

DIY: 10 zapovesti za uspešno farbanje kose kod kuće

Želite da bojite kosu kod kuće? Bez obzira na to koju farbu izaberete, ne otvarajte kutiju dok ne pročitate savete L&Z eksperata…

Foto: Thinkstock

1. Izaberite boju

Boja kose (čak i ako je farbana) treba da posluži kao reper za izbor nove farbe. Nikada nemojte pokušavati da jednim postupkom posvetlite ili potamnite kosu za više od dve nijanse.

2. Držite se “hladnih” nijansi

Ukoliko posvetljujte kosu “toplim” nijansama, lako može da se desi da farba oksidiše, a kosa poprimi ružan zelenkasti (mesingani) odsjaj. Boje koje spadaju u kategoriju “hladnih” ili “neutralnih” tonova mnogo su bezbednija opcija, naročito prilikom prvog farbanja.

3. Obezbedite potrebnu količinu farbe

Imate dugu kosu i desi vam se sledeća situacija: negde na polovini postupka shvatate da nećete imati dovoljno farbe. Pravi užas! Količina boje u većini standardnih pakovanja dovoljna je za farbanje “prosečne” dužine kose (otprilike do ramena). Dakle, ako imate dužu, ili izrazito gustu kosu, obavezno kupite dva pakovanja farbe.

4. Nabavite profesionalnu opremu

Rekviziti koji se nalaze u pakovanju većine farbi često nisu dovoljno praktični. Zato je najbolje da investirate u profesionalnu opremu (četkice, rukavice, posuda za mešanje farbe), pomoću koje ćete kvalitetno obaviti postupak. Sve što vam je potrebno možete nabaviti u parfimerijama ili prodavnicama profesionalne frizerske opreme.

5. Isprobajte farbu na nekoliko pramenova

Poštedite sebe neprijatnih iznenađenja i skupih frizerskih usluga “popravljanja štete”! Ako imate vremena, testirajte novu farbu na nekoliko unutrašnjih pramenova i, ukoliko ste zadovoljni rezultatom, možete slobodno da ofarbate celu kosu.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA