Kako da ofarbate kosu kod kuće bolje nego u salonu

by | 17 januara, 2016

Naoružajte sa našim savetima i vi ćete uštedeti vreme, novac i, što je najvažnije, bićete srećne svojim odrazom u ogledalu!

Foto: Guliver/Splashnews

Foto: Guliver/Splashnews

Izaberite odgovarajuću nijansu kako ne bi bile razočarane farbanjem, a svoja očekivanja obuzdajte: radikalne promene, kao što je prelazak iz karamela do platinasto plave, ipak treba prepustiti stručnjacima, zato što jednostavno ne možete mešati različite nijanse u tačnim proporcijama i potrebno je održati pravo vreme pre pranja.

Pročitajte i… Lepota bez granica: Bizarni beauty tretmani slavnih

Međutim, ukoliko želite da postignete dve do tri nijanse svetlije ili tamnije od vaše prirodne, možete pokušati same kod kuće.

Podelite kosu na pramenove. Ovo je važan savet kako ne bi dobile nejednaku boju, pruge ili mrlje od boje. Dakle, podelite kosu na četiri jednake sekcije, a zatim ih zakačite plastičnom šnalom. Ove četiri sekcije ćete farbati redom i dobićete jedinstvenu nijansu. Ako imate veoma gustu i dugu kosu, podelite kosu na 8 sekcija.

Preporučujemo da sastojke mešate u konvencionalnim posudama od keramike ili plastike. Tako ćete lakše kontrolisati količinu boje i primenu farbe. Možete koristiti profesionalnu četku za farbanje, a ukoliko je nemate, ravna četkica za slikanje ili stara četkica za zube može pomoći. Obratite posebnu pažnju na tanku kosu blizu lica.

Krenite od korena i sačekajte 15 minuta, a zatim nastavite sa bojenjem preostale kose. Navlažite kosu i nanesite farbu celom dužinom.

Ukoliko tokom bojenja, ili kasnije, shvatite da je boja previše tamna ili svetla, postoji način da se to popravi: Pomešajte malo šampona i prah za posvetljivanje, a zatim nanesite dobijenu smesu na vlažnu kosu češljanjem. Sačekajte nekoliko minuta i isperite – nijansa će biti svetlija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.